Diskusjon:Folketro/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Definisjon[rediger kilde]

Når ble overtro synonymt med folketro? Kan ikke ordet overtro like gjerne være et synonym til religion, magi eller mytologi? --Tannkrem 5. mar 2008 kl. 20:48 (CET)

"Overtro" er et negativt ladet ord, og folk ønsker derfor en definisjon som gjør at de selv ikke blir truffet av den. Dermed får man det samme unntaket som for "vrangforestillinger". Utdødde eller veldig små religioner er det greit å kalle overtro, men religionen man selv tror på er det ikke. For å få aksept for det kan man heller ikke kalle andres religion for overtro, og dermed sitter man igjen med religionene som ikke har noen til å forsvare seg. 80.203.44.20 4. okt 2008 kl. 03:06 (CEST)
Hvis man følger definisjonen fra ordnett.no, «tro på overnaturlige ting», vil rådende religioner også «rammes» av begrepet. Definisjonen i Bokmålsordboka, «tro på overnaturlige makter i strid med den herskende religiøse og vitenskapelige oppfatning» virker mer i tråd med artikkelen slik den står nå, skjønt delvis tautologisk (overnaturlige makter er pr. definisjon i strid med vitenskaplige oppfatninger). Hva som er «den herskende religiøse oppfatning» endrer seg over tid, og en gang i fremtiden vil forhåpentligvis «den herskende religiøse oppfatning» være like sekulær som den vitenskapelige, og vi vil få overensstemmelse mellom det vitenskapelige og den encyklopediske definisjonen. - Soulkeeper 8. mar 2010 kl. 16:01 (CET)

Engelsk WP har en artikkel om overtro (superstition), Svensk WP har to artikkler om overtro (skrock,vidskepelse), Nynorsk WP har en artikkel om overtro (overtru). Hvorfor har Bokmål WP bestemt seg for at folketro og overtro er det samme?81.226.89.132 20. mar 2010 kl. 13:49 (CET)

.Litt enkelt svar: Av samme grunn som for alle andre artikler som fortsatt mangler. Hvis man er i stand til å skrive noe rimelig fornuftig, med bakgrunn i noe som kan brukes som kilde, eller referanse, er det bare å sette i gang. Så lenge «ingen» gjør det, vil mangelen bestå. Dette er et dugnadsprosjekt der hver enkelt bidragsyter setter rammene for egen innsats. Mvh: Bjørn som tegner 20. mar 2010 kl. 17:05 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Folketro. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 00:11 (CEST)[svar]