Diskusjon:Fjellværsøya

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjellværsøya vs Fjellværøya[rediger kilde]

(Følgende diskusjon er flyttet fra min diskusjonsside. –Peter J. Acklam 31. jan 2006 kl.19:44 (UTC))

Rett skal være rett. Ref. min tilbakestilling i art. om Fillfjorden. Jeg har aldri sett eller hørt at navnet har vært uttalt eller skrevet med «s», og jeg er født og oppvokst i kommunen! Jeg valgte imidlertid å sjekke med Hitra kommunes fagekspertise på lokale navn, som er Kystmuseet (kanskje fremdeles rød, men det varer ikke lenge) og tilbakemeldingen derfra lyder at selv om saken ikke er veldig viktig, så er det egentlig feil å bruke Fjellværøya. Den lokale dialektuttalen (på F.) er med genitivs s og navneloven sier at en skal legge dialekt + norsk grammatikk til grunn for navn. Endringer i kartmateriale tar tid, noe som i realiteten betyr at alle kart (med ytterst få unntak) er feil. Dette gjelder også kart fra Statens Kartverk, selv det en finner på nettet! Jeg tilbakestiller til Kystmuseets anbefalte form, med redirect fra den mest benyttede form når saken om F. skrives. --Frodese 30. jan 2006 kl.19:53 (UTC)

Min kilde er ikke kart, men Sentralt stedsnavnregister som inneholder offisiell skrivemåte for stedsnavn i Norge. Registret vedlikeholdes av Statens kartverk som forvalter lov om stadnamn. Dette er vel den mest autoritative kilden for stednavn i Norge og jeg bruker denne for å unngå endeløse navnediskusjoner her på Wikipedia. Du har imidlertid lagt arbeid i å finne frem til riktig navneform, så jeg tviler ikke på at du har rett. Flott innsats! (For øvrig er s-en du snakker om ingen genetivs-s, men en fuge-s.) –Peter J. Acklam 31. jan 2006 kl.12:26 (UTC)

Støtter her Frodese. Er sjøl født og oppvokst der, og det korrekte navnet ER Fjellværøya, uten fuge-s. Statens Kartverk har gjort dårlig research denne gangen. La lokalbefolkninga slippe å irritere seg over dårlig rettskrivning.

Bør staves Fjellværøya[rediger kilde]

Det virker forvirrende at navnet på denne øya blir stavet annerledes enn i f.eks. leksikon. Bør den ikke dirigeres tilbake til Fjellværøya?