Diskusjon:Fart

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Momentanfart[rediger kilde]

Momentanfart kan kanskje forklares litt bedre av noen som har mer peiling enn meg. Har tross alt bare 2FY på videregående :P Espenhh

Takk, MEG, for at du fikset dette :P Espenhh 21. okt 2004 kl.21:17 (UTC)
Veldig bra skrevet til bare å ha 2FY. Jeg flyttet litt rundt på ting og endret til et mer fysisk eksempel. Tror det er en god ide å skille mellom fart og hastighet, og legge de matematiske komplikasjonene under hastighet. (foreløpig linker dog hastighet til fart) --Jivestgarden 18. jun 2006 kl.13:29 (UTC)
Det ser ut til at de fleste fysikknettsteder bruker hastighet som et synonym til fart. I fysikkboka mi kaller de vektorstørrelsen for fart, og absoluttstørrelsen for banefart. Dette gjelder også de fleste andre steder ser det ut til, bortsett fra Wikipedia (både nb: og nn:). Om ingen har noen vektige grunner til at det skal hete fart og hastighet, foreslår jeg å bytte artikkelnavn til banefart og fart. --Tannkrem 28. apr 2010 kl. 11:48 (CEST)

Unødvendig forklaring?[rediger kilde]

fordi:

--Profero 19. mai 2006 kl.22:04 (UTC)

Formelen er opplagt, men jeg tror det er en nyttig formel å ha. Det er sansynligvis den formelen flest er interessert i å se.--Jivestgarden 18. jun 2006 kl.13:29 (UTC)