Diskusjon:Eirik Raudes Land

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Eirik Raudes Land er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Eirik Raudes Land har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 26, 2007.

Artikkelen hadde endel besynderlige faktafeil og selvmotsigelser, og jeg har rettet dette. La og til litt grafikk og en link til en sak jeg skrev som okkupasjonen. Sammen med denne og aftenposten-saken som det er linket til kan man sjekke at disse endringene er korrekte. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Chefpogo (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Kan ikke se at http://skarstein.no/LRskarstein.pdf fungerer. Får en 404-melding. --Stigmj 16. okt 2006 kl. 09:46 (UTC)

Vandalist, jeg?[rediger kilde]

Jeg foreslår at mine to siste endringer blir gjeninnført. Velger å ikke gjøre dette selv sånn umiddelbart, siden det fikk meg stemplet som vandal. Eventuelt hadde det vært konstruktivt med en begrunnelse på hvorfor administrator foretrekker den gamle versjonen? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Chefpogo (diskusjon · bidrag) 29. okt 2008 kl. 13:34 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Det var min navnebror Finn Bjørklid som tilbakestillte endringene dine, umiddelbart vil jeg anta at det skyldes to forhold: at du med å endre en referanse fjernet et tidligere referanse, og at det allerede var internlenke til Adolf Hoel og kort beskrivelse av hans rolle i artikkelen. Men vandalisme har du ikke begått, og jeg kan heller ikke se at den beskrivelsen ble brukt om redigeringene dine. Mvh Finn Rindahl 29. okt 2008 kl. 15:24 (CET)
Han blokkerte også for vandalisme – logg. Ikke at jeg heller ville kalle det vandalisme, da – med mindre noen bidrag er slettet fra Spesial:Bidrag/Chefpogo? — the Sidhekin (d) 29. okt 2008 kl. 16:59 (CET)
Den er grei - min bruker og assosiert IP-nummer kunne ikke redigere noe. Istedet dukket en stor rosa boks som fortalte at jeg var blokket på grunn av "Vandalisme". Men greit - så jeg skal altså tolke ditt svar slik at jeg ikke skal gjennomføre de endringene jeg begrunnet den gang jeg gjorde de? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Chefpogo (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Jeg sjekket ikke blokkloggen før jeg svarte, det er ingen slettede bidrag og nsaa har opphevet blokkeringen. Jeg synes ikke du skal gjennomføre endringen slik du gjorde sist, men jeg skal føre Skarsteins bok om Hoel inn i litteraturlista. Finn Rindahl 29. okt 2008 kl. 17:09 (CET)
Og ja, du skulle tolket mitt svar slik at du ikke gjennomførte de endringene. Å erstatte opprinnelige referanser med referanse og lenke til egen bok er ikke vandalisme per se, men det er heller ikke en akseptabel framferd. Finn Rindahl 29. okt 2008 kl. 22:15 (CET)
Den er grei - jeg ble, som jeg skrev i kommentarfeltet, bedt av den opprinnelige tilbakestilleren om å gjøre endringene på nytt. Igjen, boken det er snakk om er en bedre referanse enn de som står. En av referansene er uansett skrevet av meg. Så jeg kan altså ikke bytte en referanse skrevet av meg ut med en annen referanse skrevet av meg. Men nok er nok, og jeg gir opp. Chefpogo 29. okt 2008 kl. 22:59 (CET)

South Coast[rediger kilde]

Please excuse me for not speaking Norwegian. I refer to the statement in the article Sommeren etter okkupasjonen av Eirik Raudes Land okkuperte Norge også et område lengre sør på Grønland, mellom 60° 30'N og 63° 40'N. Dette landområdet fikk ikke noe eget navn.. According to this source this area was called Southern Coasts. What was its official name in Norwegian? Was this area also part of the international court ruling of 1933? Greetings,--Ratzer (diskusjon) 13. jul 2012 kl. 07:51 (CEST)

No need to apologize. According to Einar-Arne Drivenes og Harald Dag Jølle, red. (2004). Norsk Polarhistorie. Gyldendal. ISBN 82-05-32654-1. , the area was given the name Fridtjof Nansen Land. Kind regards M14 (diskusjon) 13. jul 2012 kl. 11:46 (CEST)
Takk min venn. beste ønsker,--Ratzer (diskusjon) 13. jul 2012 kl. 12:30 (CEST)

Here I found the book you cited online. Do you have a page number I should look at? Thanks, and greetings,--Ratzer (diskusjon) 13. jul 2012 kl. 12:55 (CEST)

Have a look at page 407. M14 (diskusjon) 14. jul 2012 kl. 12:25 (CEST)
Thank you, that was it. Google books points to a second source documenting this name: Susan Barr: Norway, a consistent polar nation?: analysis of an image seen through the history of the Norwegian Polar Institute. Kolofon, 2003, ISBN 8230000263, 9788230000267. Better two sources than one. And then, the name Fridtjof Nansen Land had been intended for Franz Josef Land. I think with all this I shall start an article Fridtjof Nansen Land in the German Wikipeida. Perhaps it should have one in the no-WP, too? Greetings,--Ratzer (diskusjon) 14. jul 2012 kl. 16:22 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eirik Raudes Land. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2017 kl. 20:19 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eirik Raudes Land. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 07:48 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eirik Raudes Land. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 23:34 (CEST)[svar]