Diskusjon:Deodorant

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fletting fra antiperspirant?[rediger kilde]

Mye av tematikken overlapper med antiperspirant. På f.eks. engelsk WP har de en omdirigering fra antiperspirant til deodorant. - Soulkeeper 2. sep 2011 kl. 15:53 (CEST)

Ingen stor sak, egentlig, men det er to helt forskjellige filosofier som ligger til grunn for disse to produktene. Deodorant er utviklet for å overdøve, skjule, forebygge eller fjerne lukt, mens antiperspirant har til hensikt å begrense eller hindre utskilling av svette. Jeg mener to artikler er på sin plass. 91 2. sep 2011 kl. 16:09 (CEST)
Betyr ikke det at antiperspiranter er en type deodoranter (som forebygger lukt ved å hindre utskilling av svette)? Men så lenge vi har nok stoff av god nok kvalitet, så er det sikkert helt greit med to artikler. - Soulkeeper 2. sep 2011 kl. 16:11 (CEST)

Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex[rediger kilde]

Virkelig? På norsk heter det zirkonium med «k», og «chloro-» skrives vel vanligvis «kloro-» på norsk? I tillegg er det vel ikke tradisjon for å særskrive ord på denne måten? Når det gjelder listen over (vilkårlig?) utvalgte produkter som inneholder dette stoffet, sliter jeg fortsatt å se hvordan denne er relevant for Wikipedia. - Soulkeeper (diskusjon) 10. apr 2012 kl. 16:54 (CEST)

@Soulkeeper. Kosmetikk skal deklareres i hht INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) - hvilket betyr at norsk overstyres av EU/EØS-regler. Er enig i at liste over enkeltprodukter er lite tjenlig ettersom dette endres fortløpende. Kan evnt. løses med lenke til eksternt nettsted som fører slike lister. 91 (diskusjon) 10. apr 2012 kl. 18:48 (CEST)
Takk for svar. To andre småting, ifølge engelsk WP heter det «aluminium zirconium tetrachlorohydrex gly» (legg merke til små forbokstaver i ordene, samt «gly» på slutten). I artikkelen om dette står det at flekker forårsaket av stoffet kan fjernes med eddik. Jeg prøvde å oppdatere artikkelen med noe av dette, men ble tilbakestilt. - Soulkeeper (diskusjon) 11. apr 2012 kl. 10:12 (CEST)
Mattilsynets praksis kan variere fra distrikt til distrikt. I mine kontakter med tilsynet i forbindelse med korrekturer/kontroll, er kun versaler godkjent - type: Aluminium Zirconium Tetra.... osv. 91 (diskusjon) 11. apr 2012 kl. 10:27 (CEST)
Ok, jeg gjorde nå et Google-søk på "Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex" på norske sider. «Alle» treffene har med enten «gly», «Gly» eller «GLY» på slutten. Jeg legger derfor til dette ordet. Samtidig fjerner jeg produktlisten, siden ingen kan/vil forklare hva den har i artikkelen å gjøre. - Soulkeeper (diskusjon) 12. apr 2012 kl. 12:47 (CEST)

‘Manglende kontroll eller oversikt’ ?[rediger kilde]

En deodorant kan også brukes til at friske opp eller kamuflere duften i svette armhuler (det er dog mere hygienisk å vaske seg eller dusje).

Dansk Wikipedia s.v. Deodorant :

Det kan også bruges til at opfriske duften i svedige armhuler (det er dog mere hygiejnisk at tage et bad).

På dansk er vitterlig infinitivsmerket at, men i norsk rettskriving [dvs rettskriving i Norge] må man tilbake til før 1907 for å kunne skrive ‘at [opfriske]’.

En glipp i Wikipedia ? – 2 ‘feil som skyldes manglende kontroll eller oversikt’ (Bokmålsordboka) La gå. Men jeg skjønner ikke riktig hvordan det kan glippe med et slikt ord. Hirpex (diskusjon) 24. nov. 2016 kl. 21:39 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Deodorant. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. jan. 2022 kl. 21:38 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Deodorant. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2023 kl. 00:37 (CEST)[svar]