Diskusjon:Arboretet og Botanisk hage

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fletting[rediger kilde]

Dersom fletting ønskes her mener jeg Det norske arboretet og Botanisk hage flyttes til Arboretet og Botanisk hage, som i dag fungerer som disse to sin hovedside. --Frodese 11. aug 2010 kl. 19:10 (CEST)

Hva vil det si å flette sidene? Mange søker på "Arboretet på Milde" som er det folkelige navnet på stedet. Noen vet at Arboretet på Milde egentlig heter "Det norske arboret" og søker på dette. Etter som jeg forstår er det ikke mange som kjenner til at stedet nå heter "Arboretet og Botanisk hage" (navnet er rundt 10 år gammelt)de vil derfor ikke komme på å søke på et slikt navn. Det er ikke mange som har fått med seg at Botanisk hage (Bergen) Ligger på Milde (flyttingen begynte i 1992) de fleste leter fortsatt etter den i Musehagen i Bergen, (og ringer til oss etter turen og spør hvorfor de ikke fant utstillingene våre). Musehagen omtales som "botanisk hage i Bergen" i media. Drosjesjåfører som blir bedt om å kjøre til Botanisk hage leverer i Musehagen. Mitt forsøk på opprydding på disse tre Wikipediasidene er et forsøk på å klargjøre navnerotet. Fordi folk ikke vet at Arboretet og Botanisk hage består av en botanisk hage (Botanisk hage i Bergen) og et arboret (Det norske arboret) og at Det norske arboret eier/leier områdene er det viktig ar alle navnene er søkbare. --RM 12.aug. kl.13:30

Fletting vil si at man koordinerer innholdet på de tre sidene til en side og de to andre sidene omdirigerer (automatisk) til hovedsiden. Så hvis man søker på et av ordene så kommer man automatisk inn på hovedsiden. Jeg har ingen sterke syn på hva hovedsiden bør hete, men Arboretet og Botanisk hage virker som et godt alternativ.
Jeg håper dette var forklarende. (ps. hvis du skriver ~~~~ etter innleggene så kommer signatur og dato automatisk). mvh Profoss (diskusjon - bidrag) 12. aug 2010 kl. 13:06 (CEST)
Grunnen til at jeg merket artiklene med fletting, var at de ser ut til å være svært overlappende. Hvis det er noen gode grunner for å holde dem adskilt, trekker jeg forslaget. Hvis de skal flettes, foreslår jeg at artikkelnavnet legges på en offisiell form, og helst videst mulig slik at ikke artikkelteksten går utover det overskriften lover. Alternative former ivaretaes i brødteksten og gjennom omdirigeringer. - Soulkeeper 13. aug 2010 kl. 13:11 (CEST)
Det bør kanskje lages en navigasjonsboks slik at en lett kan gå fra artikkel til artikkel og at en ser at det her er en gammel og to nyere institusjoner. Jeg har selv tatt feil av Musehagen og Botanisk hage for ikke så veldig lenge siden. --Nina 13. aug 2010 kl. 19:19 (CEST)

Har jobbet litt med forbedringer i Profoss sin sandkasseBruker:Profoss/Sandkasse. Foreslår å slå sammen Arboretet og Botanisk hage og Botanisk hage (Bergen) (slik det er gjort i sandkassen) under navnet Arboretet og Botanisk hage. Stiftelsen det norske arboret beholder sin side(?) uten bilder (eventuelt med planting av kongeeika om jeg finner det.)Musehagen behandles på Bergen museum sin side. Profoss eller andre ordner det tekniske med omdirigeringssider og navigasjonsboks (jeg kan rette misforståelser i teksten men ikke lage selve boksen).

Har ellers gitt opp all motstand og laget brukerside (men siden dør når artikkelen er ferdig).Euphrasia

Flott flott, jeg kan sette i gang med arbeidet med en gang. (hva? hvorfor slette brukersiden, vi har sikkert fler enn nok mangler rundt planter... :) Profoss (diskusjon - bidrag) 16. aug 2010 kl. 13:10 (CEST)
Hmm, det er litt få artikkler for en navigasjonsmal mellom dem. Er det greit med egen "utvidet artikkel" boks under stiftelseoverskriften slik jeg har satt det opp nå? Profoss (diskusjon - bidrag) 16. aug 2010 kl. 13:16 (CEST)
Det bør nok være en seksjon Se også under musehagen og hovedartikkelen slik at folk finner frem. I de fleste bergenseres hode er Musehagen den botaniske hagen siden det er det en har lært før den nye ble laget og min erfaring er at slikt tar det tid å endre. Dette er ikke helt enkelt. --Nina 16. aug 2010 kl. 14:16 (CEST)
Muséhagen, slik? Profoss (diskusjon - bidrag) 16. aug 2010 kl. 14:46 (CEST)
Kanskje det eller hva med en infoboks for Bergen Museum? Det kan være aktuelt å ha den som hovedartikkel og de forskjellige delene som underartikler. og da vil det som diskuteres her være en av underartiklene. Naturhistorisk avdeling gjennomgår nå en større ombygning og det kan komme en utvidet artikkel om avdelingen når denne er ferdig. --Nina 16. aug 2010 kl. 15:48 (CEST)

Siden dør mest fordi jeg ikke har pc eller mac privat. Jeg kan ikke forsvare å bruke arbeidstiden til å skrive om annet enn jobben. Kanskje det bør være en egen låst side for botanisk hage i Bergen som bare inneholder teksten "Botanisk hage på Nygårdshøyden se Muséhagen Botanisk hage i Bergen se Arboretet og Botanisk hage"Euphrasia 16. aug 2010 kl. 17:03 (CEST)

Vi kan ikke ha låste sider på Wikipedia uten at det er en god grunn til det, og det tror jeg ikke er tilfellet her. Det er bedre å lage lenker ikke i artiklene og eventuelt en infoboks slik at leseren finner det han er ute etter. Jeg syns også at leseren skal ledes rundt og kanskje finner de informasjon om noe de ikke visste fantes? Det som er viktig er at teksten er korrekt. --Nina 16. aug 2010 kl. 17:13 (CEST)

Lenker i teksten har vi allerede. Lag en slik infoboks du tenker på, så skal jeg sjekke at det du skriver blir korrekt. Euphrasia 17. aug 2010 kl. 11:30 (CEST)

Signering[rediger kilde]

Må man ikke være innlogget bruker for å få¨til det med signatur? Jeg er ny og ukjent forfatter på Wikipedia uten planer om å registrere meg.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive så mye om arboretdelen som botanisk hage siden arboretdelen er mer kjent. Så jeg foretrekker tre sider, men her er det vel massene som bestemmer. Skal noe flettes må det flettes til siden Arboretet og Botanisk hage siden det er navnet i dag. Men hvordan gjøre jobben er gresk for meg. RM Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.177.82.41 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Du signerer ved å trykke på tast nr. 10 fra venstre over redigeringsvinduet. Du kan registrere et nicknavn om du ikke ønsker å bruke ditt eget navn, da kan vi hjelpe deg på din brukerside. Mvh, og lykke til Harald Haugland 12. aug 2010 kl. 13:26 (CEST)

Ikke noe problem, jeg kan ta meg av den tekniske biten. Jeg har laget et forslag til hvordan artikkelen kan se ut etter fletting: Bruker:Profoss/Sandkasse. Jeg har tatt mesteparten av informasjonen som sto på underartikkelene og lagt det inn i en hovedartikkel og forsøkt å organisere teksten. Ser det greit ut? Profoss (diskusjon - bidrag) 12. aug 2010 kl. 14:22 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arboretet og Botanisk hage. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. apr. 2018 kl. 14:33 (CEST)[svar]