Diskusjon:Alex Naumik Sandøy

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Navn på artikkelen[rediger kilde]

Jeg er noe usikker på hva navnet på artikkelen bør være. Jeg tror veldig få er kjent med at hun i dag bruker etternavnet Naumik. __meco 5. des 2006 kl. 18:38 (CET)


Korrekt navn[rediger kilde]

Korrekt navn ifølge byregister er Alexandra Naumik. Men på folkemunne er det jo "Alex", "Ola" eller Alexandra Sandøy. (Men ikke Alexandra Sandøy Naumik) Foreslåes lenket til Alex av 21. Jan 2007 Dette usignerte innlegget ble skrevet av Nelior (diskusjon · bidrag) 21. jan 2007 kl. 15:32 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Det framstår uklart for meg hva du mener med «Foreslåes lenket til Alex av 21. Jan 2007». __meco 21. jan 2007 kl. 16:36 (CET)
Med "lenke" tenker jeg "merge" eller spleise artikler . Det er nå gjort likevel og er fint. Men Alexandra Sandøy Naumik er jo ukorrekt og bør rettes til ALEX a.k.a. Alexandra Naumik Sandøy.
Per Ivar. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Nelior (diskusjon · bidrag) 22. jan 2007 kl. 19:11 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)
Wikipedia benytter generelt ikke multiple navn som søkebegrep/artikkelnavn. Selv ikke Ottar «Big Hand» Johansen kan påregne å få artikkelen sin under noe annet enn Ottar Johansen. Imidlertid er det uproblematisk å lage omdirigeringssider fra alternative navn. Dersom «ALEX®» er et reelt alias for Alexandra Naumik så kan kanskje det være en slik omdirigering. Imidlertid stiller ihvertfall jeg meg i utgangspunktet skeptisk til at det kan medføre riktighet. Grunnen til det er at «®» verken er en bokstav og heller ikke benyttes i Norge til å angi registrert varemerke. Er det mulig å komme med noe ytterligere informasjon omkring dette, eventuelt en referanse som kan belyse det som nå står i artikkelen.
Når du skriver at artikkelen nå er under feil navn så undres jeg også over om dette kan være korrekt, ettersom dette baserer seg på at hun har byttet navn fra Alexandra Sandøy til Alexandra Naunik. Kan du klargjøre hva du mener? __meco 24. jan 2007 kl. 21:44 (CET)
Det er valig å lenke både på personnavn og artistnavn. 82.199.0.130 25. jan 2007 kl. 13:43 (CET)
Jeg trod du kunne stått deg på å bli litt kjent med Wikipedia-systemet før du angir hva det er vanlig å lenke til. Jeg ser du har lagt inn flettingsmalen i artikkelen på uortodokst vis, og selv om jeg forstår at det er navnebytte du tar til orde for, så bør vi gjøre oss ferdig med den avklaringsrunden som pågår her på diskusjonssiden, blant annet om spørsmålene jeg har reist rundt «®», før vi iverksetter noen ting. __meco 25. jan 2007 kl. 15:54 (CET)
Hei, Meco.
1) Mht. navn Alexandra Sandøy Naumik så kan det være Alex, Alexandra Sandøy, Alexandra Naumik eller Alexandra Naumik Sandøy. Bare ikke Alexandra Sandøy Naumik. Her referer jeg til artisten selv, samt alle media oppslag gjennom 30 år. Ingen har benyttet Alexandra Sandøy Naumik.
2) Det er som er viktig er jo at folk som søker på "ALEX" kommer på siden som har informasjon om henne. Intil nylig kom det ikke opp noenting på "ALEX" bortsett fra Alex Rosen. (Som jo egentlig heter Jon Alexander Rosén)
3) Det med ® eller ikke etter artistnavnet ALEX er jo egentlig ikke vesentlig. Men at f.eks.Coca Cola® blir benyttet til daglig i Media Norge med varemerke synbart er jo et fakta. ALEX er jo den eneste artsten i Norge som har dette som sitt registrete varemerke. (Se f.eks hennes offisiele website http://alexmusic.com ))
Håper dette skulle besvare spørsmål du hadde.
Per Ivar.
x) Alt av tekst under ALEX® var nå blitt borte. Kan du heller stryke artikkelen under Alexandra Sandøy Naumik of linke den til ALEX artikkel
Dette usignerte innlegget ble skrevet av Nelior (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Jeg ryddet litt opp her. Vi kan ikke ha to separate artikler om samme person, så alt må ligge under samme oppslagsord. Å bruke ® i oppslagsord er uaktult, som du tydligvis har fått med deg. Å bruke kun majuskler i oppslagsord er heller ikke ønskelig. De reelle alternativene som gjenstår er da å bruke enten fullt navn, eller kalle artikkelen for Alex. Da Alex kan referere til ganske mye rart, foreslår jeg at vi satser på å bruke fullt navn som oppslagsord, og så lage en redirect, eventuelt en pekerside fra oppslagsordet ALEX. - Soulkeeper 26. jan 2007 kl. 12:00 (CET)
Hei Soulkeeper & Meco.
Det er ønskelig fra artisten at uansett oppsett eller link system, at "Alex" skal være søkernavn og også artikkel navn. Så kan Alex Sandøy, Alex Naumik Sandøy, Alex Naumik, Alexandra Sandøy, Alexandra Naumik Sandøy, eller Alexandra Naumik bli pekere til hovedartikkelen "Alex".
Per Ivar Dette usignerte innlegget ble skrevet av Nelior (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Alex vil uansett ikke ende opp som noe annet enn en pekerside, eller et oppslag på navnet Alex, siden det er mye høyere sannsynlighet for at en tilfeldig bruker leter etter navnet Alex når vedkommende skriver «Alex» i søkeboksen. Selve artikkelen må derfor ligge under et annet navn. En mulighet er selvsagt å legge den under Alex (artist). OPus- (mld, film) 26. jan 2007 kl. 12:18 (CET)


Navn på artikkelen del II[rediger kilde]

Da det viser seg at Search engines som Google kun retter seg etter navn på Wiki's hovedartikkel, vil jeg anmode å bruke kun "Alex" som overskrift på denne artikkelen. Ellers vil ingen lesere som søker på Alex på web få noe informasjon fra Wikipedia.

<<Selv ikke Ottar «Big Hand» Johansen kan påregne å få artikkelen sin under noe annet enn Ottar Johansen.>> __meco 24. jan 2007 kl. 21:44 (CET)

Btw. , Det viser seg at ingen artikkel om Ottar «Big Hand» Johansen er listet i Wikipedia. Derimot er han nevnt under Melodi Grand Prix som Ottar "Big Hand" Johansen"


Per Ivar.

Navnet bør være enten «Alex (artist)» eller «Alexandra Naumik Sandøy». Alex er bare artistnavnet, og om det er «Alex» med etternavn bak, blander vi kunstnernavn og virkelig navn. Kronny (diskusjon) 20. sep 2013 kl. 11:37 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alex Naumik Sandøy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. jul. 2017 kl. 07:41 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alex Naumik Sandøy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. apr. 2023 kl. 22:26 (CEST)[svar]