Diskusjon:Abu Bakr

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg syntes det vil være for vagt å kategorisere Abu bakr under islams historie. Syntes at sahaba (mohammeds følgesvenner) og rashidun (rettmessig/rettledet) er mye bedre. Rashidun gjelder kun for de 5 første khalifene (for sunnimuslimmer) inkluder Muawiya. Kanskje rashidun kunne være en under-kategori av sahaba? I utgangspunktet kunne man ha både mannlig og kvinnlig sahaba i samme kategori, ellers kunne man inndele sahaba mellom kjønn(prøver ikke å diskriminere :) ). -- Imranal 4. des 2006 kl. 20:47 (CET)

Jeg tror at både kategori:islams historie og kategori:sahaba blir riktig her. Abu bakr var vel både en av profetens følgevenner (ordet kompanjong er ikke naturlig å bruke, på norsk antyder det business friends), og en kalif, dvs en verdslig hersker. Han fortjener å tilhøre minst to kategorier!
Jeg ser at engelsk wp har en kategori:rashidun, men hvis jeg har forstått dette riktig, så er det bare fem personer som kan omtales som rashidun. Da er det nok mer naturlig å organisere informasjonen om rashidun som en artikkel. Enten som en selvstendig artikkel, eller som et avsnitt i artikkelen kalif?
Jeg synes ikke det er naturlig å dele inn sahaba etter kjønn, men jeg vet ikke hva som er vanlig i mainstream islam. --MHaugen 4. des 2006 kl. 21:57 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Abu Bakr. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jun. 2017 kl. 02:49 (CEST)[svar]