Dexters Laboratorium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Dexters Laboratorium
orig. Dexter's Laboratory
Sjanger Animasjon
Skaper Genndy Tartakovsky
Medvirkende Christine Cavanaugh
Candi Milo
Allison Moore
Kathryn Cressida
Eddie Deezen
Kath Soucie
Jeff Bennett
Nasjonalitet USA USA
Språk Norsk
Sesonger 6
Ep. per sesong 13
Episoder 78
Produksjon
Lengde Cirka 22 minutter
Sending
Kanal Cartoon Network
Periode 28. april 199626. september 2003
Eksterne lenker
Offisiell nettside
Sending
TV.com-oppsummering

Dexters Laboratorium, også forkortet til Dexters Lab, er en amerikansk animasjonsserie som vises på Cartoon Network.

Serien handler om Dexter som tilbringer mesterparten av sin tid i laboratoriet sitt. Uansett hvor hardt Dexter prøver, klarer han ikke å holde søsteren Dee Dee ute av laben sin.

Figurer[rediger | rediger kilde]

Dexter[rediger | rediger kilde]

Dexter er en liten åtteåring som har en rar aksent. Han er utrolig smart, men klarer fortsatt ikke å holde Dee Dee ute av laben. Foreldrene til Dexter har ennå ikke funnet ut om laben hans, selv om Dee Dee har vært på nippet til å avsløre den. Dexters idoler inkluderer Albert Einstein, «Major Praktfull» og «Action Hank». Dexter har en ape som kjæledyr. Stemmen er spilt av den norske skuepspillerinnen Lena Meieran.

Dee Dee[rediger | rediger kilde]

Dee Dee er i motsetning til Dexter en høy, dum elleveåring som tilbringer mesteparten av tiden med å danse rundt i laben og plage Dexter mens han foretar seg et eller flere viktige eksperimenter. Dee Dees idol er «Ponnifinprinsessen». Bestevenne hennes er Mee Mee og Lee Lee. Hun har en fantasivenn hun kaller Koosalagoopagoop. Norsk stemme av Jorunn Torsheim.

Dexters mor[rediger | rediger kilde]

Moren til Dexter og Dee Dee er en glad kvinne som liker å gjøre husarbeid. Hun er alltid sett med oppvaskhansker. Den norske stemmen er gjort av Siv Charlotte Klynderud.

Dexters far[rediger | rediger kilde]

Faren til Dexter og Dee Dee er en munter mann som interesserer seg for golf. Dee Dee har sannsynligvis arvet sine gener fra faren.

Mandark[rediger | rediger kilde]

Mandark er Dexters fiende. Hans aller største intensjon er å tilintetgjøre laben til Dexter. Han er også forelsket i Dee Dee. Foreldrene til Mandark er hippier. Mandarks ekte navn er utrolig nok «Susan». Mandark har en and som kjæledyr. Mandark har en lillesøster som heter Lala Vava.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]