Det begynte i Paris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det begynte i Paris
orig. Ruggles of Red Gap
Generell informasjon
Utgivelsesår1935
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLeo McCarey
MusikkRalph Rainger
SjeffotografAlfred Gilks
KlippEdward Dmytryk
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Det begynte i Paris[1] (originaltittel: Ruggles of Red Gap) er en amerikansk komedie fra 1935 regissert av Leo McCarey med Charles Laughton, Mary Boland, Charlie Ruggles, og ZaSu Pitts i hovedrollene.

Filmens forelegg var den bestselgende romanen «Ruggles of Red Gap» fra 1915 av Harry Leon Wilson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Marmaduke Ruggles er en hovmester for jarlen av Burnstead. Under et opphold i Paris, forteller jarlen til Ruggles at han har gamblet ham bort i poker, og Ruggles må derfor umiddelbart rapportere til sin nye arbeidsgiver: De amerikanske millionærene Egbert og Effie Floud. Flouds vender tilbake til Amerika, og tar med seg Ruggles til hjembyen Red Gap. Ruggles møter den utvidede familien til Flouds, inkludert moren til Effie og Charles Belknap-Jackson - som behandler Ruggles med forakt. En fest som arrangeres for å motta Flouds-ekteparet blir utilsiktet til en varm velkomst for Ruggles etter at Ruggles blir forvekslet for å være en velstående pensjonert engelskmann. Ruggles møter også Mrs. Judson, en husmor og kokk. Når Belknap-Jackson refser Ruggles for å ha danset på festen, sammen med Mrs. Judson, sparker Ruggles etter ham.

Ruggles bestemmer seg senere for å åpne en restaurant i Red Gap, sammen med Mrs. Judson. Men Effie kommer med urovekkende nyheter: Jarlen av Burnstead er på besøk til Red Gap for å kjøpe Ruggles tilbake fra Flouds-ekteparet. Ruggles går motvillig med på å vende tilbake til Flouds, men fru Judson blir kvalm og opprørt over hans respekt for hans tidligere arbeidsgivere. Men Ruggles ønsker å være langt mer uavhengig, og leve sine egne premisser. Åpningen av restauranten deres viser seg å være en stor suksess, og flere av vennene hans deltar på galla-åpningen. Belknap-Jackson deltar også, men fornærmer Ruggles og matlagingen hans - så Ruggles kaster ham ut. Men Ruggles trekker seg deretter tilbake til kjøkkenet, sikker på at han har ødelagt sin sosiale status i Red Gap.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]