Den tredje Doktoren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Doctor
Den tredje Doktoren
Spilt av Jon Pertwee
Årgang 1970–1974
Første episode Spearhead from Space
Siste episode Planet of the Spiders (regelmessig)
The Five Doctors (gjesteopptreden)
Dimensions In Time (veldedighets episode)
Antall sesonger 5
Antall historier 24 historier (128 episoder)
Følgesvenner Liz Shaw
Jo Grant
Sarah Jane Smith
Kronologi
Forgjenger Den andre Doktoren (Patrick Troughton)
Etterfølger Den fjerde Doktoren (Tom Baker)
Sesonger Sesong 7 til 11

Den tredje Doktoren er den tredje inkarnasjonen av doktoren i den britiske TV-serien Doctor Who. Han ble spilt av Jon Pertwee.

I seriens univers, er Doktoren en århundre-gammel Time Lord, et romvesen fra planeten Gallifrey, som reiser i tid og rom i sin TARDIS, ofte med følgesvenner. Når Doktoren blir kritisk skadet, kan han regenerere sin kropp, og få et nytt utseende og ny personslitet.

Historiene om den tredje Doktoren, var de første Doctor Who-historiene som ble sendt i farger. De første episodene fant sted på Jorda på grunn av lavt budsjett. For å forklare dette, ble den andre Doktoren forvist til Jorda av hans egen rase, Tidsherrene, og tvungen til å regenerere. På Jorda jobbet han med Brigadier Lethbridge-Stewart, som oftest gikk under navnet Brigadier, og resten av UNIT. Etter som historien gikk videre, fikk han grunner til å forlate Jorda, innimellom sendt på oppdrag av Tidsherrene. Til slutt, etter sin seier over Omega i The Three Doctors, ble han gitt sin frihet av Tidsherrene i takknemlighet for å ha reddet Gallifrey, Tidsherrenes hjemplanet.

Den tredje Doktorens tid introduserte mange av Doktorens merkbare fiender. Autons, Master, Omega, Sontaran, Silurian og Sea Devil fikk sin debut i denne perioden. Den eldste fienden, Dalekene, fikk også sitt comeback etter fem års fravær.