Carlos Stetter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Carlos Stetter
Født9. mars 1941Rediger på Wikidata (83 år)
Ellwangen (Jagst)
BeskjeftigelseKatolsk prest (1966–), hjelpebiskop, katolsk biskop (1988–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetTyskland

Carlos Stetter (opprinnelig Karl Stetter; født 1941) er en tysk prelat og emeritert katolsk biskop av San Ignacio de Velasco i Bolivia.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Karl Stetter ble født i Ellwangen og vokste opp i Rainau-distriktet i Buch med åtte brødre og tre søstre, blant dem kirkefunksjonæren Irme Stetter-Karp.

Prest[rediger | rediger kilde]

Etter å ha studert i Tübingen ble han ordinert til prest den 1. juli 1966. Han var deretter kapellan i Stuttgart og Kirchheim unter Teck og til slutt sokneprest i Tuttlingen til 1971.

I oktober 1971 dro Stetter til Guatemala som Fidei Donum-prest og ble der inntil han ble utvist fra landet av militærregjeringen på slutten av 1978 som følge av borgerkrigen der.

Deretter jobbet han som bispedømmeprest i Bolivia før han returnerte til Tyskland i 1986 og tok opp et pastorat i Rechberghausen.

Hjelpebiskop i Chiquitos[rediger | rediger kilde]

Pave Johannes Paul II utnevnte ham til titulærbiskop av Horrea den 3. oktober 1987 og utnevnte ham til hjelpebiskop i Chiquitos. Den apostoliske nuntius til Bolivia, erkebiskop Santos Abril y Castelló, ordinerte ham til biskop den 28. februar neste år; medkonsekratorer var Bernhard Rieger, hjelpebiskop i Rottenburg-Stuttgart, og Bonifaz Madersbacher O.F.M., biskop av San Ignacio de Velasco.

Koadjutorbiskop av San Ignacio de Velasco[rediger | rediger kilde]

Den 7. januar 1995 utnevnte paven ham til koadjutorbiskop av San Ignacio de Velasco.

Biskop av San Ignacio de Velasco[rediger | rediger kilde]

Da Bonifaz Madersbacher O.F.M. trakk seg tilbake den 29. juli 1995, etterfulgte han ham ui embedet som biskop av San Ignacio de Velasco.

Pave Frans godtok hans aldersrelaterte avskjedsøknad den 4. november 2016.[1]

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rinuncia del Vescovo di San Ignacio de Velasco (Bolivia) e nomina del successore». Tägliches Bulletin (italiensk). Presseamt des Heiligen Stuhls. 4. november 2016. Besøkt 4. november 2016. 
  2. ^ www.catholic-hierarchy.org tipo, lest 24. april 2024