Call of Duty: Finest Hour

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Call of Duty: Finest Hour
UtviklerExakt Entertainment (Nintendo GameCube)
Spark Unlimited (PlayStation 2, Xbox)
Kuju Ltd. (PlayStation 2, Xbox)
UtgiverActivision
KomponistMichael Giacchino
SpillmotorRenderWare
PlattformXbox[1]
PlayStation 2[1]
Nintendo GameCube[1]
Utgivelse16. november 2004
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.callofduty.com
Del av serien Call of Duty

Call of Duty: Finest Hour er et spill i Call of Duty-serien som kom ut i 2004. Det kom ut til PlayStation 2, GameCube og Xbox. Det er satt til andre verdenskrig.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I den sovjetiske kampanjen kontrollerer spilleren først menig Aleksandr Sokolov under slaget ved Stalingrad under sersjant Oleg Puskov. men sersjanten blir til slutt drept av en snikskytter, når han ofret seg selv for å redde Sokolov. En annen sovjetisk snikskytter, ved navn Tanya Pavelovna, dukker opp og skyter den tyske snikskytteren og sender deretter Sokolov for å hjelpe til med å frigjøre høyden Mamajev Kurgan. Senere må Pavelovna og Sokolov navigere gjennom en kloakk for å hjelpe til med å forsvare en traktor-fabrikk, og hjelpe andre sovjetiske styrker å rykke videre frem.

Den britiske kampanjen følger Edward Carlyle, som gjennomfører raid i Matmata, Nord-Afrika under ledelse av sersjant Starkey. De får i oppdrag å storme en tysk festning, og ødelegge et drivstoff-lager. Etter hvert kommer Carlyle og Starkey til et britisk fort som ble beleiret av tyskerne, hvor de redder sersjant Dehart og en kartograf og til slutt nøytraliserer alle tyskerne ved fortet. Senere hopper spilleren til den amerikanske kampanjen, og skal følge sersjant Chuck Walker - blant annet under Slaget om Aachen, og når amerikanerne er på vei mot Tyskland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Goldstein, Hilary (16. november 2004). «Call of Duty: Finest Hour». IGN (engelsk). Besøkt 31. august 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]