Brevet som ikke ble sendt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brevet som ikke ble sendt
orig. Неотправленное письмо
Generell informasjon
Utgivelsesår1960
Prod.landSovjetisk
Lengde96 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiMikhail Kalatozov
SjeffotografSergei Urusevskij
Prod.selskapMosfilm
Eksterne lenker

Brevet som ikke ble sendt (originaltittel: russisk: Неотправленное письмо) er en sovjetrussisk spillefilm fra 1960, regissert av Mikhail Kalatozov.

Handling[rediger | rediger kilde]

En guide, Konstantin Sabin, og tre geologer – Tanya, Andrei og Sergei – blir brakt med fly til en boreal barskogdet sentralsibirske platå, for å lete etter diamanter. Under flyturen begynner Konstantin å skrive et brev til sin kone, og forsøker å beskrive følelsene hans rundt ekspedisjonen. Tidlig i undersøkelsene uttrykker Sergei misunnelse ovenfor Andrei, fordi han er gjenstand for Tanjas hengivenhet. Problemene øker mellom dem når de forsøker å skaffe mat, noe som resulterer i at Sergei slår Andrei i ansiktet. Etter å ha mislyktes i å finne diamanter i en elv, begynner gruppen en langvarig jobb med å grave ut en fjellside med hakker.

Når de har nådd punktet for fullstendig utmattelse, oppdager Tanya endelig diamanter i jorden – noe som fører til at alle sammen fortsetter med henrykt feiring. Andrei bruker en radio for å informere base-leiren i Petrov om oppdagelsen, og gruppen forbereder seg på å returnere til sivilisasjonen. Men midt på natten våkner de, og oppdager at det har oppstått en skogbrann. Sergei blir drept når et brennende tre faller over ham. Ved å bruke radioen forsøker de å kontakte en annen leir mye lenger unna, men mottakerne kan ikke høre dem.

Senere får de øye på et fly som søker etter dem, men de klarer ikke å få pilotenes oppmerksomhet. Gruppen forsøker å komme seg videre, men de blir tvunget til å bære en skadet Andrei på en provisorisk båre. Andrei, som føler seg som en byrde, spør Konstantin og Tanya om å forlate ham – men de nekter. Når de våkner fra søvnen, oppdager Konstantin og Tanya at Andrei har forsvunnet. Etter hvert som vær-forholdene forverres, bukker Tanya til slutt under – noe som etterlater Konstantin helt alene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]