Brenner deler dikt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Brenner deler dikt er en infotainment-podkast fra NRK, som ble publisert for første gang i NRK Radio 12. mars 2022. I podkasten deler Hans Olav Brenner dikt med utvalgte gjester. Diktet utløser samtaler og personlige historier om de store spørsmålene i livet, og forsøker å finne ut hvordan noen utvalgte ord kan gi trøst, håp og et lite løft i hverdagen for den rette mottakeren. Episodene sendes også i programmet Studio 2 på NRK P2. Podkasten er laget av Hans Olav Brenner, Christine Lossius Thorin og Janne Kjellberg.

Gjester[rediger | rediger kilde]

På gjestelista finner vi populære profiler som Live Nelvik, Jenny Skavlan og Else Kåss Furuseth, men også forfattere og samfunnsdebattanter som Sissel Gran, Lars Saabye Christensen og Abid Raja.

I en av episodene, «Ibsen herjer med følelsene våre!» forteller komiker Harald Eia om hvorfor Henrik Ibsens episke dikt «Terje Vigen» rører ham til tårer.

NRK Skole har også laget undervisningsopplegg av episodene med Harald Eia, Martha Leivestad og Brynjulf Jung Tjønn.

Priser[rediger | rediger kilde]

Brenner deler dikt vant Prix Radio i 2022 for beste intervju med episoden «Lillesøsterens sorg» der journalisten Lara Rashid delte diktet «Jeg holder ditt hode» av Stein Mehren, som hun fikk et spesielt forhold etter at søsteren Bano ble drept på Utøya 22.juli 2011. Podkasten er nominert til Årets podkast i Prix Radio 2023.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]