Betty McGlown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Betty McGlown-Travis (født Betty McGlown 30. juni 1943 i Detroit, død 12. januar 2008 i Royal Oak (Michigan)) var en soul-sanger fra USA. Hun var medlem av The Primettes, som seinere blei kjent som The Supremes.

I 1959 var McGlown kjæreste med Paul Williams, som sang i gruppa The Primes (som seinere skulle bli til The Temptations). The Primettes blei danna som et kvinnelig motstykke til The Primes. McGlown blei med; det samme gjaldt Florence Ballard, som hadde sunget med Primes ved en del anledninger. Ballard spurte skolevenninna Mary Wilson, som igjen rekrutterte Diana Ross.

Sammen med gitaristen Marv Tarplin prøvesang jentene for Motown-direktør Berry Gordy, som var imponert, men likevel mente at de var for unge. Han bad dem komme tilbake etter at de var ferdig med high school. De fortsatte å spille på klubber, og de fire skifta på å synge hovedstemmen. De fikk også spilt inn en singel på Lupine Records. Her korer McGlown for Mary Wilson på «Pretty Baby» og for Diana Ross på «Tears of Sorrow». Dette er de eneste kjente innspillingene med McGlown, som valgte å forlate The Primettes da hun gifta seg i 1960. Hun blei dermed ikke med på Supremes-eventyret.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Ursula Rivera: The Supremes, Rosen Publishing Group, 2002