5 Seconds of Summer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

5 Seconds of Summer (5SOS) er et pop-rock band med en punk edge fra Australia. Bandet ble dannet i Sydney i desember 2011 og består av Luke Hemmings (vokal, gitar), Michael Clifford (gitar, vokal), Calum Hood (bass, vokal) og Ashton Irwin (trommer, vokal).

Musikkarriere[rediger | rediger kilde]

5 Seconds of Summer startet i desember 2011 da Hemmings, Clifford og Hood, som gikk på samme skole, (Norwest Christian College), startet et band sammen og begynte å poste videoer der de sang coverversjoner av populære sanger på YouTube. Senere i desember 2011 ble trommisen Ashton Irwin med i bandet. Siden da har bandet fått over fem millioner visninger på YouTube og bandet har signert en kontrakt med Sony ATV Music Publishing. Til tross for at de ikke har blitt promotert noe annet sted enn på Twitter og Facebook, havnet deres første musikkutgivelse, en EP som fikk tittelen Unplugged, på en tredjeplass på iTunes i Australia og på topp 20 i både New Zealand og Sverige. Den internasjonale oppmerksomheten økte da Louis Tomlinson fra One Direction tvitret en link til 5SOSs video til sangen Gotta Get Out og da Niall Horan fra One Direction tvitret en link til et videoklipp av sangen Out Of My Limit. 5SOS har vært oppvarmingsbandet til One Direction under deres Take Me Home-turné, og Where We Are Tour hvor de opptrådte i Storbritannia, Europa, USA, Australia og New Zealand. Deres mest berømte sang er She Looks So Perfect

Medlemmene[rediger | rediger kilde]

Luke Hemmings[rediger | rediger kilde]

Luke Robert Hemmings (født 16. juli 1996) er vokalist og gitarist. Han er sønn av Liz Hemmings og Andrew Hemmings og har to brødre, Ben Hemmings og Jack Hemmings.

Michael Clifford[rediger | rediger kilde]

Michael Gordon Clifford (født 20. november 1995) er gitarist og vokalist. Michael er av engelsk, skotsk, irsk, tysk og australsk opprinnelse.

Calum Hood[rediger | rediger kilde]

Calum Thomas Hood (født 25. januar 1996) er bassist og vokalist. Moren er fra New Zealand og faren er fra Skottland. Han har også en søster, Mali-Koa Hood.

Ashton Irwin[rediger | rediger kilde]

Ashton Fletcher Irwin (født 7. juli 1994) er trommeslager. Foreldrene er skilt og han har ikke mer kontakt med faren. Ashton har en bror som heter Harry og en søster som heter Lauren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]