Bruker:Sand IL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Idrettslaget Sand IL holder til på Jessheims vestkant på stedet med samme navn. Sand IL tilbyr flere fridtidsaktiviteter, deriblant fotball, sykkel, bordtennis og ski. Fotballdelen av idrettslaget er desidert størst, og Sand IL kan skilte med lag i flere årsklasser. Klubbens A-lag holder for øyeblikket til i 8. divisjon, men har store ambisjoner om opprykk til 7. divisjon - på sikt håper man også at klubben kan ta steget opp i 6. divisjon.

Sand Ils farger er hvitt og blått, hvor overdelen er hvit, mens bukse/shorts og eventuelt strømper, er blå. Fotballagene spiller sine hjemmekamper på Olaløkka Stadion, en arena som grenser til både Gardemobanen, motorveien som fører til Norges hovedflyplass, samt en liten skog.

Sand ILs juniorlag er relativt nyetablert, og opplevde mye motgang i sitt første år. Deretter har pilen pekt oppover, og juniorene imponerte fotball-Ullensaker i høst, ettersom de vant sin høstavdeling. Det var imidlertid ikke uten spenning, og deres siste oppgjør for sesongen var en virkelig triller. Lørenskogs andrelag ledet tre ganger, men hjemmelaget kom tilbake, og vant til slutt overbevisende.

I yngre årsklasser dominerer gjerne de hvite- og blåkledde seriene, og har således utmerket seg som en slags farmerklubb for den Jessheim-baserte 2.-divisjonsklubben Ullensaker/Kisa. Det har medført at Ull/Kisa har valgt å samarbeide med Sand, også på juniornivå, og dersom Sands G19-lag skulle få problemer med å stille til kamp, stiller Ull/Kisa noen av sine spillere til disposisjon.

Idrettslaget har også hatt andre fotballag, som har nådd forskjellig grad av suksess. Sands J14-lag vant blant annet sin avdeling for to år siden, mens jentenes juniorlag ikke har vært like heldige. Deres største prestasjon må sies å være 0-0-resultatet mot Eidsvoll Turn. Sett bort fra det, har det stort sett blitt tsp for jentejuniorene, som etter hvert valgte å oppløse laget. Det kom i kjølvannet av 0-25-tapet mot Kurland sommeren 2008.

I løpet av de senere år, har Sands satsningsområde ekspandert. Idrettslaget har opprettet en sykkelgruppe, som tar sikte på å sykle tre ganger i uken. Samtidig er den norske langrennsløperen Espen Bjervig medlem av klubbens skigruppe. For tre år siden, overtok Sand IL tidligere barnehagelokaler, som de har utviklet til klubbhus. Der har ungdommer et fritidstilbud, hvor de blant annet kan spille bordtennis.

Sand IL eier hele 57 000 kvadratmeter med arealer, hvorav mesteparten fremdeles er skog. Sand IL likevel ambisjoner om å en idrettshall, eventuelt en kunstgressbane, som skal stå til alternativ for Idrettsparken på Jessheim. I tillegg, ønsker klubbens styre å bygge motorcrossbane i skogen bak elleverbanen på Olaløkka; hvor Sand G19 og A-lag spiler sine hjemmekamper i trivelige omgivelser.