Hopp til innhold

Brukerdiskusjon:Jeppejul

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.

Om denne tavlen

Orland (diskusjonbidrag)

Hei. Wikipedia har en liten kjepphest som heter å "ta vare på historikken" til en artikkel. Det betyr at vi utvikler og utvider teksten i den artikkelen som finnes, i dette tilfellet ketsj. Hvis vi mener at artikkelen burde ligge på et annet navn/oppslagsord, slik du ser ut til å mene at artikkelen burde hete ketch, så løser vi det ved å flytte artikkelen. OK? Mvh

Jeppejul (diskusjonbidrag)

Ketsj er minimalt brukt i forhold til ketch. Kan ikke se det før 1950 og det er antagelig oppstått som en skrivefeil ev fornorskning. Ser snl har en artikkel på nynorsk om ketsj så det er kanskje de som har prøvet å innføre dette i norsk. Å bruk et navn som er konstruert i senere tid blir helt kunstig å ha som hovedside, dette blir det motsatte av å ta vare på historien. Kan vi feks istedenfor skonnert opprette en side skrevet skånnert og ha den som hovedside og la skonnert peke til den? Ketsj ser dessuten til å dukke opp i helt andre sammenhenger og er visst et sted.

Orland (diskusjonbidrag)

Jeg ser at begge deler brukes. Bokmålsordboka sier "kjeks", Store norske brukte 'ketsj' i 1994 (på bokmål), Arne Emil Christensen brukte ketch i 1980. At 'ketsj' ikke var i bruk før 1950 får så være; den gang skrev vi 'chanse' og 'charme' på norsk også. Poenget er vel uansett at denne diskusjonen om hva artikkelen bør hete, bør foregå på diskusjon:ketsj. Mvh Morten

Jeppejul (diskusjonbidrag)

Diskusjonen bør ev foregå på ketch siden

Jeppejul (diskusjonbidrag)

Kan du tilbakestille og så kan jeg legge inn en kommentar på diskusjonssiden der.

Orland (diskusjonbidrag)

Jeg har allerede tilbakestilt i tråd med etablert praksis. Artikkelen har en 15 år lang historie, og de tre siste årene har den stått på 'ketsj'. Hvis du vil diskutere artikkelen, så må du diskutere der den står nå.

Jeppejul (diskusjonbidrag)

Det er helt feil at et konstruert nynorskord på 1970-80 tallet skal overta for et etablert navn i hundrevis av år. Særlig på en bokmålsside. paradoksalt nok; på nynorsk wiki brukes ketch og ketsj er pekesiden! Feil som er gjort på wiki må kunne rettes opp selv om de har stått i 15 år.

Jeppejul (diskusjonbidrag)

Ok, jeg legger inn en forklaring i teksten.

Svar på «Ketsj og ketch»
2A02:587:B936:8BAC:85EB:285E:D8D1:1EB9 (diskusjonbidrag)

Hei Jeppe. 10-årsklubben er en uformell gruppe av brukere som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

Klubben er blitt stiftet for at brukere skal kunne feire et decennium som medprodusenter av Wikipedia-prosjektet, for å skape et samhold mellom mangeårige medlemmer av encyklopedien, og for å forenkle utbytte av perspektiver og ekspertise. Klubben er en norskspråklig del av Ten Year Society.

Medlemskapet er frivillig og åpent for alle som har bidratt på Wikipedia i minst ti år. 10-årsklubben har per i dag 52 medlemmer.

Den som ønsker å markere sitt medlemskap på brukersiden sin kan gjøre det med malen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne malen på brukersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben.

Velkommen!

Jeppejul (diskusjonbidrag)

Ja takk.

2A02:587:C42B:BAD8:9DFD:ED82:ECD8:8C31 (diskusjonbidrag)

Har meldt deg inn i klubben nå. Velkommen og ikke nøl med å kontakte andre medlemmer hvis det er noe.

Svar på «Hva er 10-årsklubben?»
Det finnes ingen eldre emner