Timber (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Timber as)
Jump to navigation Jump to search
Lanternen en uke før åpningen. Bygges av Timber.

Timber as er et snekker- og tømrerverksted som er kjent for sitt arbeid med formgivning, teknisk prosjektering, produksjon og montering av tømmerrammer. Bedriften hevder å være den eneste av sitt slag i Norge og leverer tømmerrammer i hele Norge og Skandinavia, blant annet til Atelier Oslos amfiscene i Sandnes som en del av prosjekter knyttet til Stavanger som kulturby i 2008 (Norwegian Wood).

Tømmerrammer er bærende trekonstruksjoner i alt fra mindre hus eller hytter til store bygninger. Konstruksjonene blir som oftest utført i heltre med dimensjoner fra 5"x5" til 10"x10". Tredelene ligger helt eller delvis på innsiden av ytterkonstruksjonene og blir sammenføyd med treforbindelser basert på tapper, forsatser, låser og dybler. Eksempler på slike konstruksjoner er vegger av tungt bindingsverk, synlige bjelkelags- og takkonstruksjoner, søyle- og dragerkonstruksjoner, tårnkonstruksjoner m.m.

I engelskspråklig tradisjon bruker man begrepene «timber frame» eller «post and beam» om denne konstruksjons- og byggemetoden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]