Thompson-kobling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Thompson kobling)
Hopp til: navigasjon, søk

Thompsonkobling er en videreutvikling av universalledd. En av de forbedrede egenskapene i forhold til det vanlige universalleddet er at en Thompsonkobling har et konstant forhold mellom vinkelhastighet på inngående og utgående aksel. Et Thompsonledd bestå av to universalledd som er montert koaksielt. En annen fordel ved denne løsningen er at det ikke finnes glideflater som i et vanlig homokinetisk ledd. Thompsonkobling er det første konstant-hastighetsledd som har disse egenskapene.[1] At leddet ikke inneholder glideflater hevdes å redusere krafttapet i leddet og forlenge levetiden i forhold til et ordinært konstanthastighetsledd.[1]

Ifølge oppfinneren, Glenn Thompson, har leddet ca. 8% mindre tap enn tilsvarende systemer.[2]

Løsningen har gitt oppfinneren prisen Australian Society for Engineering in Agriculture: Engineering Award.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Bowman, Rebecca (3. august 2006). «An invention to drive fuel costs down». yourguide.com.au. Arkivert fra originalen 2007-02-13. Besøkt 13. februar 2007. 
  2. ^ Reynolds, Bruce (17. august 2006). «Improving drive shafts». ABC Rural. Australian Broadcasting Corporation. Besøkt 14. februar 2007. 
  3. ^ Filmer, Mark (13. november 2003). «Invention generating interest». yourguide.com.au. Arkivert fra originalen 2007-02-13. Besøkt 13. februar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]