Diskusjon:Studentmållaget i Oslo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Studentmållaget i Oslo. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. okt. 2018 kl. 08:22 (CEST)[svar]

Vandalisert artikkel[rediger kilde]

Oppdaget at hele artikkelen var skrevet om til å anklage laget for å være nazister, kommunister og useriøse, uten kildehenvisninger. Har fjerna denne feilatktige informasjonen, som altså har fått stå siden februar. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.139.201.49 (diskusjon · bidrag) 18. des kl. 15:14 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Er jo riktig da[rediger kilde]

Det er ikke jeg som har skrevet det du ser ut til å steile på, men jeg har lagt inn andre ting i artikkelen som også har blitt fjernet.

At det var en kraftig radikalisering ved universitetet på 70-tallet er det vel enighet om. At folk fra akp-ml kuppet og i åresvis ledet studentmållaget er bl.a. beskrevet i deres egen historiebok. Ser ikke noe feil med det.

Samme bok dropper å omtale krigen, akkurat som artikkelen sier den gjør. Jeg kan se at han ene formannen ble dømt til 5 års fengsel etter krigen for landssvik (er nok for andre ting enn å sitte å skrive i en studentavis). Ellers så finner jeg ikke så mye om det. Kan sikkert gjøres om på. Tipper det var en liten gruppering som støttet opp om Adolf, mens resten sikkert har trukket seg ut slik man så andre steder. Det var vel også et kraftig fall i antallet studenter under krigen (???)

Slossingen er også noe de selv skryter av, også pressen har skrevet om det, de kalt teatret for slagsmaalteatret.

Foreslår vi skifter tilbake, bare med noe mer referanser og mindre endringer.

22. des. 2020 kl. 11:49 (CET) Pengemann (diskusjon)