Diskusjon:Genèvekonvensjonene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sitat: Genève-konvensjonene anerkjennner fire symboler som skal plasseres på humanitære og medisinske kjøretøyer og bygninger for å beskytte dem mot militært angrep. I artikkelen blir så tre symboler omtalt (Røde Kors, Røde Halvmåne og Røde Krystall). Hva er det fjerde? mali 15. des 2005 kl.12:58 (UTC)

Fjerde symbol[rediger kilde]

Kapittel 38 i Geneve konevnsjonen beskriver:
Sitat: "red lion and sun on a white ground"

meningsløst innledningsvis[rediger kilde]

det følgende avsnittet er meningsløs å ha i innledningen av en leksikonartikkel, somførst og fremst skal handle om fenomenet i overskriften. dette er en kuriositet som heller burde flyttes ned på siden f. eks. under en overskrift som "moderne angrep på konvensjonene". jeg gjør det jeg.

"I 2002 fikk president George W. Bush et notat om tortur fra sin rådgiver Alberto Gonzales i Det hvite hus, forfattet av Office of Legal Counsel (= justisdepartementets kontor for juridisk rådgivning). Gonzales rådet her Bush til å oppheve Genève-konvensjonene, som til tross for at de danner grunnlaget for dagens internasjonale rett, inneholder bestemmelser som Gonzales beskrev som «kuriøse» og «foreldede». Han tilrådet opphevelse av dem, fordi det «vil innebære en betydelig reduksjon av trusselen om hjemlig rettsforfølgelse i henhold til War Crimes Act». Han viste her til loven om krigsforbrytelser, vedtatt i 1996, som setter streng straff for brudd mot konvensjonene. Gonzales ble senere utnevnt til justisminister og ville trolig blitt nominert til høyesterett om ikke Bushs valgkrets hadde ansett ham for å være «for liberal». [1]"

Det er jeg enig i, bra endring. Haakon K 15. okt 2009 kl. 09:04 (CEST)
Er dette eigentleg reelt? Knekten utan Kongen (diskusjon) 24. mai 2012 kl. 09:45 (CEST)[svar]

Overraskende tid[rediger kilde]

Sitat: "Konvensjonen om behandling av krigsfanger (den tredje Genèvekonvensjonen) av 1949 ble vedtatt etter første verdenskrig og omhandler beskyttelse av krigsfanger."

Etter første verdenskrig, i 1949? Hvis dette er en feil bør det korrigeres; hvis dette stemmer bør det legges til en kommentar slik at det virker mindre merkelig.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Genèvekonvensjonene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 01:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Genèvekonvensjonene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. mar. 2019 kl. 09:50 (CET)[svar]

Autoritetsdata oppdateres ikke[rediger kilde]

Har lagt inn lenke til SNL i Wikidata, men vises ikke, noen som kan se på det? @Haros, Kimsaka: Mvh. Ulflarsen (diskusjon) 5. okt. 2021 kl. 22:42 (CEST)[svar]

Funker ok for meg... Kimsaka (diskusjon) 5. okt. 2021 kl. 22:51 (CEST)[svar]
Det finnes et mellomlager av siden som ikke har fått med seg at siden er oppdatert, og det er den forsåvidt ikke heller. Men hvis du gjør en forhåndsvisning vil du se hvordan den skal være. Å få siden oppdatert kan du klare fx. ved å slette mellomlagret, se nederst i venstremargen. Haros (diskusjon) 5. okt. 2021 kl. 23:12 (CEST)[svar]
Tidligere har det gått å bruke F5, eller shift+ctrl+r - men ikke noe virket, ei heller re-start. Så jeg krøp til korset og la inn den ekstra funksjonen, så nå er den oppdatert. Men merkelig at det slår inn, jeg har lenket dusinvis av sider til SNL, og de vises i autoritetsdata etter et par minutter. Uansett takk for tips. Ulflarsen (diskusjon) 5. okt. 2021 kl. 23:37 (CEST)[svar]