Sulake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Sulake Corporation)
Gå til: navigasjon, søk

Sulake Corporation er et multimedieselskap med hovedkontor i Helsingfors i Finland. Sulake er et finsk ord som betyr «sikring» på Norsk.

Sulake ble startet av gründerne Sampo Karjalainen og Aapo Kyröläi i 2000. I dag (2009) har Sulake over 300 medarbeidere over hele verden.

Karjalainen og Kyröläi arbeider ennå i Sulake, som henholdsvis kreativ sjef og sjefsforsker.

Slagordet til Sulake er: «Everyone can play» eller på norsk «Alle kan spille». Dette er noe de satser sterk på med ny tenking og nysatsing på flere områder verden over. De ønsker å satse på å introdusere spill med inneholder moro, sosial og ikke voldelige konsept som inspirerer til kreativitet til yngre sjeler verden over.

Firmaets første prosjekt var kalt mobiles disco og skulle promotere rocke bandet mobiles. Nettsidens popularitet fikk eierne på ideen at dette kunne bli en finansiell suksess. De bestemte seg for å selge ideen til tele giganten i finland Elisa Oyj gjennom reklame firmaet Taivas.

Hotell Kultakala (Hotel Gullfisk) var lansert I august 2000 som en del av Elisa’s portal.

Sulake er i dag eid av Sulake Taivas Group (Finsk reklame byrå), 3i Group, Elisa Corporation (Finsk telefon selskap), Benchmark Capital og Sulakes ansatte.

Sulake var nylig med å laget «Disney's Virtual Magic Kingdom» Som kan ligne litt på selve Habbo Hotel. Men dette spillet blir drevet av Walt Disney og ikke Sulake.

Sulake har laget mange suksessfulle spill som Habbo Hotel og Coke Music.