Remote procedure call

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
DiagramaRPC.png

Remote procedure call (RPC, direkte oversatt: eksternt prosedyrekall) er innenfor distribuert databehandling navnet på et prosedyrekall (subrutinekall) som utføres i et annet adresseområde (vanligvis på en annen datamaskin i et datanett), men som blir kodet som om det var et lokalt prosedyrekall, uten at programmereren ekslipsitt spesifiserer detaljene for interaksjonen. Programmereren skriver det samme programmet uten å ta hensyn til om prosedyren for det utførende programmet er lokalt eller på en annen maskin.[1] Dette er en form for klient-tjener interaksjon som typisk blir implementert i et meldingssystem som er basert på forespørsel-respons (request–response). Analogien i objektorientert programmering er distribuert objektkommunikasjon.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Arpaci-Dusseau, Remzi H.; Arpaci-Dusseau, Andrea C. (2014), Introduction to Distributed Systems, 0911, Arpaci-Dusseau Books, ss. arXiv:0911.4395, arXiv:0911.4395, Bibcode 2009arXiv0911.4395T, http://pages.cs.wisc.edu/~remzi/OSTEP/dist-intro.pdf 
Computer n screen.svgDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.