Norsk Forening for Elektro og Automatisering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk Forening for Elektro og Automatisering (NFEA) er en ideell medlemsforening for bedrifter, institusjoner og enkeltindivider med virksomhet innen elektro- og datateknologi samt automatisering. NFEA ble etablert i 2018, etter sammenslåing av de to foreningene Norsk Forening for Automatisering (NFA), som ble stiftet i 1958, og Industriens forening for elektroteknikk og automatisering (Ifea), som ble etablert i 1971.

Formål og visjon[rediger | rediger kilde]

NFEA jobber med nettverksbygging, kompetanseutvikling og økt konkurranseevne for norsk industri. NFEA er også opptatt av å sikre rekruttering til høyere utdannelse innen teknologi og realfag. NFEAs slagord er «Lidenskapelig opptatt av fremtidens kompetanse - gjennom læring, deling og nettverksbygging».[1]

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen består av et styre og en administrasjon med kontor i Kristiansand. Styret består av åtte personer samt en studentobservatør. Administrasjonen består av direktør og tre ansatte. Årsmøtet er øverste organ.

NFEA har mer enn 350 medlemsbedrifter i tillegg til en rekke personlige medlemmer og studentmedlemmer. NFEA har også et eget ekspertpanel som skal styrker og sikre kvaliteten på NFEAs faglige tilbud samt å bistå media i saker som angår ekspertens fagområde.

Æresmedlemmer og ærespris[rediger | rediger kilde]

NFEA har 22 æresmedlemmer per januar 2022. Foreningen utdeler NFEAs ærespris til personer som har gjort en lang og fortjenestefull innsats for foreningen og/eller elektro- og automatiseringsfagene.

Internasjonale kontakter[rediger | rediger kilde]

NFEA er norsk medlemsorganisasjon for International Federation of Automatic Control (IFAC) og The Scandinavian Simulation Society (SIMS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forside». NFEA. Besøkt 9. mars 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]