Miles O'Brien (journalist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Miles O'Brien III
MilesO'Brien2014.jpg
Født 9. juni 1959 (57 år)
Detroit, Michigan, USA
Alma mater Georgetown University
Utdannelse Georgetown University
Yrke journalist
Nasjonalitet USA


Miles O'Brien III (født 9. juni 1959 i Detroit, Michigan) er en pilot og nyhetsjournalist som har spesialisert seg på nyheter angående luftfart, romfart og teknologi.

Hans far, en privat pilot, lærte sønnen å fly småfly iløpet av en tidlig alder. Hans første flyturer ble gjennomført i småfly som Cessnas og Pipers som ble leid av hans far. O'Briens familie har en lang historie innen amerikansk luftfart: Både hans fars og mors bestefedre var også utdannet piloter, begge to.

O'Brien hadde sin hovedbase som journalist i New York City, der han var ansatt hos CNN som korrespondent innen teknologi og miljø. Det ble kunngjort 3. desember 2008 at O'Brien ville forlate CNN, sammen med seks andre produsenter.

Den 15. oktober 2009, gjorde O'Brien en opptreden på Fox Business News der han dekket nyhetene når det gjaldt historien om en løpsk heliumballong i delstaten Colorado som angivelig skulle ha fanget barn inne i ballongen. Den 27. oktober 2009, offentliggjorde O'Brien at han hadde blitt gjort til medlem av NASA Advisory Council (NAC) som leder for en komite for utdanning og formidling.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]