Love, Honor and Obey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Love, Honor and Obey
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde1 time
Bak kamera
RegiLeander de Cordova Rediger dette på Wikidata
ManusEugene Walter Rediger dette på Wikidata
FotoArthur Martinelli Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeKenneth Harlan, Claire Whitney, George Cowl, Wilda Bennett Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Metro Pictures
Premiere(r)6. september 1920 (USA)
Eksterne lenker

Love, Honor and Obey er en amerikansk stumfilm fra 1920, regissert av Leander de Cordova. Filmen er basert på en roman fra 1917 av Charles Neville Buck.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

En ung forfatter av en bok som inneholder en rekke radikale seksuelle teorier, Stuart Emmett, blir skadet i en ulykke når han mister kontroll over bilen sin. Han blir deretter oppdaget av Conscience Williams, som tar ham med seg hjem til henne for å ta hånd om ham. Men når faren hennes leser enkelte avsnitt fra Stuarts nye bok, beordrer han den unge mannen ut av hjemmet deres. Men Stuart og Conscience, som allerede har forelsket seg i hverandre, forsøker deretter å kommunisere gjennom brev. Men brevene deres blir stoppet av Eben Tollman, en velstående mann som også er interessert i Conscience.

Etter at Conscience leser en historie i avisen som feilaktig anklager Stuart for å ha vært delaktig i en skandale, går hun endelig med på å gifte seg med Tollman. Men kort tid etter at bryllupet deres har funnet sted oppdager Conscience at historien hun leste i avisen om Stuart bare var oppspinn, og neste morgen oppdager hun ektemannen hennes alt for alkohol-påvirket og alle brevene han tidligere hadde stjålet som hadde blitt forsøkt sendt mellom Stuart og Conscience. Etter at Stuart deretter havner i en konflikt mot Tollman, faller Tollman i et basseng og drukner.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 8. april 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]