Liste over Saeimas presidenter (Latvia)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mandatperiode Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
President i Latvias konstituerende forsamling
Jānis Čakste
(1859-1927)
1. mai 1920 – 7. november 1922 Latviešu zemnieku savienība
Saeimas presidenter
1. Saeimas No image.png Frīdrihs Vesmanis
(1875-1941)
7. november 1922 – 17. mars 1925 Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija
No image.png Pauls Kalninš
(1872-1945)
20. mars 1925 – 3. november 1925 Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija
2. Saeimas No image.png Pauls Kalninš
(1872-1945)
3. november 1925 – 6. november 1928 Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija
3. Saeimas No image.png Pauls Kalninš
(1872-1945)
6. november 1928 – 3. november 1931 Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija
4. Saeimas No image.png Pauls Kalninš
(1872-1945)
3. november 1931 – 15. mai 1934 Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija
Folkets Saeimas No image.png Pēteris Briedis
(1905-1982)
21. juli 1940 – 25. august 1940 Latvijas Komunistiskā partija
Formennene i Den latviske sosialistiske sovjetrepublikks øverste sovjet (1940 – 1990]
→ Formannen i Republikken Latvias øverste råd (1990 – 1993)
Seimas presidenter
5. Saeimas Anatolijs Gorbunovs 2012-11-07 (2).jpg Anatolijs Gorbunovs
(1942-)
6. juli 1993 – 7. november 1995 Latvijas Ceļš
6. Saeimas Ilga Kreituse 2012.jpg Ilga Kreituse
(1952-)
7. november 1995 – 26. september 1996 Demokrātiskā partija «Saimnieks»
Alfrēds Čepānis.jpg Alfrēds Čepānis
(1943-)
26. september 1996 – 3. november 1998 Demokrātiskā partija «Saimnieks»
7. Saeimas Jānis Straume.jpg Jānis Straume
(1962-)
3. november 3 1998 – 5. november 2002 Tēvzemei un Brīvībai / LNNK
8. Saeimas Ingrīda Latimira.jpg Ingrīda Ūdre
(1958-)
5. november 2002 – 7. november 2006 Zaļo un Zemnieku savienība
(Latvijas Zemnieku savienība)
9. Saeimas Flickr - Saeima - 9.Saeimas deputāts Indulis Emsis.jpg Indulis Emsis
(1952-)
7. november 2006 – 24. september 2007 Zaļo un Zemnieku savienība
(Latvijas Zaļā partija)
Flickr - Saeima - 10.Saeimas deputāts Gundars Daudze.jpg Gundars Daudze
(1965-)
24. september 2007 - 2. november 2010 Zaļo un Zemnieku savienība
(Latvijai un Ventspilij)
10. Saeimas 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (5206379788).jpg Solvita Āboltiņa
(1963-)
2. november 2010 – 4. november 2014 Vienotība
(Jaunais laiks)
(til 6. august 2011)
Vienotība
(fra 6. august 2011)
11. Saeimas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (16240848414).jpg Ināra Mūrniece
(1970-)
4. november 2014 – Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai / LNNK»

Kilder[rediger | rediger kilde]