Kategoridiskusjon:Professorer ved Universitetet i Oslo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dele opp kategori?[rediger kilde]

Denne kategorien inneholder nå snart 600 artikler, så det kunne være en god idé å dele den i kategorier etter fakultet, slik som Kategori:Professorer ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo osv. 193.157.137.63 19. des 2010 kl. 14:19 (CET) 

Alternativt, eller i tillegg til ovenforstående - Er splitting nåværende/tidligere professorer relevant? Jeg vet at definisjonene kan sprike, er man professor til man dør, eller til man ikke lenger bidrar i forskning/undervisning? Uansett, ved sin død er selv en professor forhenværende. Om dette skillet ikke er spesielt relevant i leksikal sammenheng, kan det ihvertfall bidra til å begrense antall artikler per kategori. TorSch 19. des 2010 kl. 15:15 (CET)
Det er ikke vanlig å bruke betegnelsen eller konseptet "tidligere"/"nåværende" i kategoriene, kategoriene er tidløse, har man først gjort seg fortjent til inklusjon beholder man den. Professor er først og fremst et kompetansenivå og man beholder tittelen ved pensjonering. Døden endrer heller ikke dette, på samme måte som man fortsetter å høre hjemme i kategori:norske geologer selv om man ikke lenger lever. Jeg tror det holder lenge å dele det opp på fakulteter, med dagens antall blir det i snitt rundt 70 professorer per kategori, som er et ganske passe antall. 193.157.136.86 20. des 2010 kl. 00:07 (CET)
Jeg er ikke sikker på om det er hensiktsmessig å splitte opp kategorien. Fakultetsstruktur og -navn er ikke statisk, og det kan bli feilaktig å kategorisere tidligere professorer etter dagens system. Er det noe stort problem at alle ligger i samme kategori? Jeg ser at det på engelsk Wikipedia i liten grad splittes opp på den foreslåtte måten (se f. eks. en:Category:Academics of the University of Cambridge og en:Category:Massachusetts Institute of Technology faculty). - 4ing 20. des 2010 kl. 09:14 (CET)

Selv om ett av fakultetene har endret navn to ganger, så har det eksistert sammenhengende hele tiden, dvs. Det humanistiske fakultet (HF) er samme fakultet som Det historisk-filosofiske fakultet (HF), som igjen er samme fakultet som Det filosofiske fakultet. Man kunne bruke det nåværende navnet, eller ha to ekstra kategorier for perioden dette fakultetet hadde et annet navn (og omfattet en del fag som senere fikk egne fakulteter). Bortsett fra utviklingen av det filosofiske fakultet, har fakultetene vært uendret så lenge de har eksistert. 193.157.136.102 20. des 2010 kl. 15:52 (CET)

Som et alternativ kunne man ha underkategorier etter fagområde. Vi har allerede kategorier som Kategori:Norske geologiprofessorer og kunne ha Kategori:Professorer i geologi ved Universitetet i Oslo som underkategori til Professorer ved UiO og Norske geologiprofessorer. Men dette ville bety flere kategorier enn en fakultetsinndeling, som er en grovinndeling i hoveddisipliner i stedet for enkeltfag. 193.157.136.102 20. des 2010 kl. 15:56 (CET)