Internet Engineering Steering Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «IESG»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Internet Engineering Steering Group (IESG) er ansvarlig for standardiseringsarbeidet innen Internet Engineering Task Force (IETF), og har ansvar for den daglige ledelsen av IETF (men ikke det administrative ansvaret, som ivaretas av IETF Administrative Oversight Committee (IAOC)).

IESG's hovedoppgave er å foreta den endelige tekniske gransking og godkjenning av standarder og andre dokumenter produsert av arbeidsgruppene innen IETF før de blir publisert som RFC-er. IESG er også ansvarlig for å godkjenne opprettelsen av nye arbeidsgrupper, samt endringer i arbeidsgruppenes målsetning og oppgaver. En stor del av IESG's rolle styres av BCP 9 og BCP 25.

IESG består av de områdeansvarlige (Area Directors) innen IETF (to for hvert område) samt lederen for IETF, for tiden 15 stk. IETFs leder er også leder for IESG, samt områdeansvarlig for «General Area». IESG består for tiden av følgende medlemmer. De områdeansvarlige utnevnes for to år, etter forslag fra IETFs nominasjonskomité (NomCom) og bekreftelse fra Internet Architecture Board, i henhold til reglene i BCP 10.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]