Hopp til innhold

GBOB

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Global battle of the bands»)

The Global Battle Of the Bands (GBOB) er et internasjonalt konsept der band og musikkgrupper fra en rekke land kjemper om å vinne verdensfinalen i London. GBOB ble grunnlagt av nordmannen Tore Lande i 2004 og er en fortsettelse av Trøndersk Mesterskap i Rock og senere NM i Rock, som Tore Lande drev i en rekke år.

Rundt 30 land arrangerer lokale, regionale og nasjonale finaler, før de velger en vinner, som representerer deres land under verdensfinalen i desember hvert år. Nye land legges til når arrangører melder sin interesse og blir godkjent, som deres lands nasjonale «GBOB-director».

GBOB har to grunnleggende regler. All musikk må være original skrevet av eller for bandet og den må fremføres i sin helhet «live». Hvert bandmedlem betaler en registreringsavgift på tilsvarende 15 britiske pund. GBOB betaler reise og opphold, for deltakende band under verdensfinalen.

Alle former for musikk er velkommen til å delta, men konkurransen har vært mest preget av rockeband og finalen holdes hvert år i et lokale tilnærmet «Rockefeller-stil».

Historikk[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 (2004)[rediger | rediger kilde]

I den første sesongen i 2004 vant bandet «Second» fra Spania. Det var 16 deltakende nasjoner.

Sesong 2 (2005)[rediger | rediger kilde]

I den andre sesongen i 2005 var det tre gutter fra Irland med bandet «Kopek» som tok med seg 100,000 dollar i prispenger.

Sesong 3 (2006)[rediger | rediger kilde]

Den tredje sesongen i 2006 vant USA med rap/rock bandet «Heavy Mojo». 25 nasjoner deltok.

Sesong 4 (2007)[rediger | rediger kilde]

Den fjerde sesongen i 2007 gikk seieren til Færøyene og guttene i «Boys in a Band».

Sesong 5 (2008)[rediger | rediger kilde]

Den femte sesongen i 2008 ble det hjemmeseier, da det engelske bandet «Floors and Walls» vant. 27 nasjoner deltok, og Verdensfinalen måtte arrangeres over to dager.

Sesong 6 (2009)[rediger | rediger kilde]

Den sjette sesongen. Verdensfinalen ble utsatt og arrangert i 27. april 2010 på «The Scala» i London. Kina vant med bandet «Rustic», mens Norge, representert av bandet "Explicit Licks", gjorde sin beste plassering så langt med en 3.-plass. Foran denne finalen ble førstepremien endret fra å være 100,000 dollar til å bli en utrustningspakke for band verdt 100,000 dollar. Disse landene deltok; Ukraina, Romania, Nepal, Serbia, Norge, Kina, Nederland, Island, England, Japan, Canada, Montenegro, Malaysia, Australia, Italia, Belgia, Tyskland, Israel og Kasakhstan.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata