Fil:Movatna naturreservat (02).jpg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opprinnelig fil(3 648 × 2 432 piksler, filstørrelse: 6,44 MB, MIME-type: image/jpeg)


Wikimedia Commons' logo

Beskrivelse

Beskrivelse
Norsk nynorsk: Movatna naturreservat. Biletet er teke mot sørvest, og i venstre kant av fotoet ser ein delar av det minste av dei to vatna som går under namnet Movatna. Siste dagen i mai har myrulla og ei og anna molteplante begynt å blomstre. I framgrunnen ei grop som tydeleg viser at ein her tidlegare har skore brenntorv. Naturreservatet ligg nord på Vågsøya, på vestsida av vegen til Kråkenes, og utgjer ein del av eit platå som endar i bratte kystklipper (næringskyst). Berggrunnen er i hovudsak gneis, men har mindre parti med mangeritt, olivin og eklogitt. Platået har god dekning av lausmassar, og har både lynghei og terrengdekkjande myr, og overgangsformer mellom desse (fukthei). Myrreservatet grensar i vest til Einevarden sjøfuglreservat. Verneformål: Lynghei og særs godt utvikla oseaniske myrtypar. Naturfaglig kvalitet: Terrengdekkjande hallande teppemyr og tuebakkemyr utgjer størstedelen av myrarealet. Dessutan finst ei planmyr og førekomstar av flatmyr. Teppemyrane er dominerte av torvull. Krekling, blokkebær og bjønnskjegg er også vanlege, og i erosjonsfurer er duskull dominerande. Duskull og fleire ”minerotrofi-indikatorar” veks i dette området jamvel ombrotroft. I tilløp til rikmyr finst dvergjamne, trillingsiv og svarttopp. Heiane femnar om både fukthei av nordleg type (med dvergbjørk og rypebær) og røsslyng-blåtopp-type, fjellhei, grashei med finnskjegg og bjønnskjegg, og små areal med blåbærhei. Kystklipper og bergkløfter har artsrik flora med m.a. oseaniske artar som kystarve og hinnebregne. Varmekjære lauvkratt har hassel, hagtorn, lundgrønaks, kransmynte m.fl. (Kjelde: http://faktaark.naturbase.no/Vern?id=VV00002290)
Dato
Kilde Eget verk
Opphavsperson Atle Råsberg

Lisensiering

Jeg, rettighetsinnehaver av dette arbeidet, publiserer det herved under følgende lisens:
w:no:Creative Commons
navngivelse del på samme vilkår
Denne filen er lisensiert under lisensen Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal.
Du står fritt:
  • til å dele – til å kopiere, distribuere og overføre verket
  • til å blande – til å endre verket
Under de følgende betingelsene:
  • navngivelse – Du må kreditere verket på passende vis, lenke til lisensen og indikere hvorvidt det har blitt gjort endringer. Du kan gjøre det på enhver rimelig måte, men ikke på en måte som antyder at lisensgiveren støtter deg eller din bruk av verket.
  • del på samme vilkår – Dersom du remikser, omarbeider eller på annen måte bygger på dette verket, må du kun distribuere resultatet under den samme eller en samsvarende lisens som denne.

Bildetekster

Legg til en kort forklaring på hva filen representerer

Elementer som er med i denne fila

motiv

En verdi uten element på Wikidata

Filhistorikk

Klikk på et tidspunkt for å vise filen slik den var på det tidspunktet.

Dato/klokkeslettMiniatyrbildeDimensjonerBrukerKommentar
nåværende1. jun. 2017 kl. 10:48Miniatyrbilde av versjonen fra 1. jun. 2017 kl. 10:483 648 × 2 432 (6,44 MB)MalvaraUser created page with UploadWizard

Metadata