Diskusjon:University of Texas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne artikkelen er ikke riktig! Den blander universitetet i Austin med en:University of Texas System. Dette er ikke samme sak. De ulike universitetene er uavhengige av UT-Austin (selv om det er det største). - Mr. Hill 9. aug 2008 kl. 01:33 (CEST)

Det har du helt rett i. Jeg har skrevet mye på denne, og jeg har opprettet ca 350 artikler om universiteter i USA. Flere av dem er del av et System, men jeg har ikke opprettet System-artiklene. Her har jeg tenkt meg artikler som dekker to fenomener, både systemet og det største lærestedet innenfor systemet. Mange av dem dekker også samtlige læresteder under et universitet, det kan ofte være hundrevis. Grunnen er ganske enkelt at jeg mener det er begrenset hvor mange artikler vi trenger på norsk wiki for å beskrive lærestedet/lærestedene omkring f.eks University of Texas. Skulle vi vært helt konsistente budre vi kanskje hatt 10-15 artikler om dette lærestedet. Men en artikkel er jo bedre enn ingen? Vi har jo allerede omdirigering fra University of Texas, så ingen opplever å misse noe informasjon her. En omdirigering fra University of Texas at Austin System er nok også å foretrekke. Med mindre du har veldig lyst til å opprette denne og 2-300 nye artikler for de amerikanske universitets-systemene. Fortsatt god kveld. Bjoertvedt 9. aug 2008 kl. 01:45 (CEST)
Jeg synes nok at universitetene i seg selv er viktigere enn systemene. Det kan nevnes i en setning at UT Austin er organisert i et statsomfattende universitetssystem sammen med de andre UT-universitetene. Resten av artikkelen bør omhandle universitetets lokalitet, historie og studietilbud. - Mr. Hill 9. aug 2008 kl. 01:55 (CEST)
Utfordringen er at dette gjelder et titalls, for ikke å si et hundretalls andre universiteter også. organiseringen i System er vanlig, men jeg har i alle fall ikke orket å lage egne artikler for system'ene. Du vil se flere av dem bakt inn i artikler om flaggskipuniversitetet, elelr så har jeg lenket navnet på flaggskipuniversitetet til et samlebegrep (kunne her brukt University of Texas) som artikkelnavn, men artiklen var allerede opprettet. Bjoertvedt 9. aug 2008 kl. 03:40 (CEST)
Poenget må vel være at slik det står i dag er artikkelen villedende og blander et universitet med et system. Det blir som å blande Sogn videregående skole og «Utdanningsetaten i Oslo» i en artikkel. Selv om UT-Austin opprinnelig hadde en administrativ rolle er denne opphørt for lenge siden. Jeg skal se på UT-artiklene, men kommer ikke til å rydde opp i eventuelle lignende feil fra andre stater. Jeg forventer at opprettere/større bidragsyterer rydder i egne bidrag. - Mr. Hill 9. aug 2008 kl. 10:44 (CEST)