Diskusjon:The Beatles’ First

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:The Beatles' First»)

«The Complete Silver Beatles»[rediger kilde]

Jeg sitter med en vinylplate foran meg, som jeg ikke finner nevnt noe sted i Beatles' discografi. Det er en etterhåndsutgivelse av opptakene The Beatles gjorde i januar 1962 da de forhandlet med Decca om platekontrakt (noe de ikke fikk, og ettertiden registrerte dette avslaget som tidenes flause..)

Sporene på platen er :

Side 1:

  1. Three Cool Cats (Leiber/Stoller) - Vokal George
  2. Crying, Waiting, Hoping (Buddy Holly) - Vokal George
  3. Besame Mucho (Velazquez/Wilson/Skylar) - Vokal Paul
  4. Searching (Leiber/Stoller) - Vokal John
  5. Sheik of Araby (Smith/Snyder/Wheeler - Vokal George
  6. Money (Gordy/Bradford) - Vokal John

Side 2:

  1. To know him is to love him (Spector) - Vokal John
  2. Take good care of my baby (Goffin/King) - Vokal George
  3. Memphis (Chuck Berry) - Vokal John
  4. Sure to fall (Perkins/Cantrell/Claunch) - Vokal John
  5. Till there was you (Wilson) - Vokal Paul
  6. September in the rain (Warren) - Vokal Paul

Denne platen er utgitt i 1982 på labelen Autofidelity Enterprises (UK) (AFELP 1047).

Jeg VET at denne anmerkningen egentlig ikke hører hjemme på denne diskusjonssiden, men hvor skulle jeg legge den? TorSch 2. mar 2009 kl. 01:38 (CET)

Jeg skjønnte ikke helt spørsmålet, men jeg regner ikke med at den utgivelsen der ikke er offisiell, såvidt jeg vet så har polydor/universal rettighetene til de tidlige sakene, men det er jo ikke samme sangene som på noen av de andre utgivelsene fra denne eraen (alle utgivelser fra 1961 innspillingene er samme sangene gitt ut i forskjellig pakning) så for meg ser dette ut som en bootleg, såvidt jeg vet så kan noen av disse sangene finnes på anthology 1. (Usignert fra 2. mar 2009 kl. 22:37 ved Bruker:Tonyab)
Njeii, jeg formulerte egentlig ikke noe spørsmål, jeg listet hva jeg hadde, og håpet noen ville ta tak i det og finne ut om utgivelsen var "offisiell" eller ikke - videre om utgivelsen fortjente omtale eller en plass i malen. Uansett er det utvilsomt Beatles-innspillinger. 2. mar 2009 kl. 22:41 (CET)
Jeg kikket litt på en: og der fant jeg ingen side, men jeg har hørt navnet på utgivelsen før, men jeg tviler på at den burde være i malen, men er det live eller studio? (kun av nysgjerrighet :)(Usignert fra 2. mar 2009 kl. 22:52 ved Bruker:Tonyab)
STUDIO - Platecoveret sier (i flere utdrag) :
On January 1st 1962, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Pete Best stood for their formal audition in the West Hampstead studioes for Decca Records ... The previous month Decca's Mike Smith had attended one of the groups performances at Liverpool's Cavern Club, and had agreed to set up an audition in London for New Years Day ... Beatles played a mixed bag of stage show material, emhasizing rock and pop standards, with only a few Lennon/McCartney originals... ...(from Decca) words were bad, Decca passed on the Beatles, choosing to sign on another band instead, Brian Poole and the Tremeloes ... Nonetheless, the Decca session provided Brian Epstein with one valuable dividend: a high quality studio tape of the Beatles that he could use in approaching other labels ...
(alle sitater ved Walter J. Podrazik - en utgiver av tre-fire Beatlesbøker)... TorSch 3. mar 2009 kl. 00:14 (CET)
Så dette er the lost decca tapes med andre ord?Tonyab 3. mar 2009 kl. 16:34 (CET)
Vel, jeg refererer kun til hva jeg har, ikke hva andre måtte kalle det. "Lost tapes" er vel i så fall et begrep som ikke gjelder etter utgivelsen i 1982? Jeg har forsøkt å finne kilder for utgivelsen, og finner denne (Det er altså DENNE versjonen jeg har).
Andre utgivelser har samme spor, men i annen rekkefølge som her,
Mer lesing her.
Jo, det ser ut til at hva jeg har er «en halvoffisiell bootleg» fra "The Lost Decca Tapes". TorSch 3. mar 2009 kl. 17:02 (CET)
Artig å lese om :) Jeg tok også turen innom en engelsk wikipedia artikkel kalt "Decca audition", virkelig interessante saker, lurer foresten på om han produsenten som takket nei fikk sparken eller hang seg selv eller noe :P Takk for info!Tonyab 3. mar 2009 kl. 18:32 (CET)