Diskusjon:Tettsteder i Akershus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sorterbar tabell[rediger kilde]

Tror jeg vil gjøre tabellen sorterbar slik for alle fylkene etterhvert.

Totaltallene skulle helst stå over eller under deltallene. Vet ikke om dette kan gjøres - med noe som tilsvarer Sortbottom, men bare innen en undergruppe. OlavN 24. nov 2011 kl. 10:49 (CET)

Det ut som sortering virker bedre nå enn det gjorde da jeg lagde disse listene, men det blir fortsatt litt rotete ettersom det blir en blandet sortering av totalt og innen kommune. Kanskje er hele oppsettet til listene feil i utgangspunktet. Ters 24. nov 2011 kl. 16:25 (CET)
Nå har jeg gjort dem sorterbare (med topptekst også nederst). Greitt å få sortert også etter breddegraden, men dette går ikke skikkelig, da stedene med ettsifrede breddeminutter blir feilsortert. Disse tallene skulle ha startet med 0. Jeg kunne forsåvidt ha gjort dette manuelt, men lurer på om disse tallene kommer inn igjen automatisk ved statistikk-oppdateringer. Det er ikke bra at det er et dobbelt sett med stedslister. Det ene settet, med postnumre, burde ha vært slettet, selv om stedsdefinisjonen kanskje er litt annerledes. Settet med skikkelig statistikk inneholder forresten postnumrene i kommentarfelt, så disse burde det ha vært mulig å få inn i tabellen. Jeg oppdaget tilfeldigvis i en av disse overflødige tabellene at ettsifrede minuttall hadde 0 foran, så her har man nok brukt en formatering som burde ha vært gjennomført. OlavN 28. nov 2011 kl. 17:43 (CET)
Det skal nok være mulig å få ledende nuller inn i tabellgenereringsprogrammet mitt. Det firesifrede tallet som står utkommentert rett etter navnet er ikke postnummer, men et unikt nummer for hvert tettsted. Listegenereringsprogrammet mitt bruker det for å lage en oversikt over hvilken artikkel hos oss som tilsvarer tettstedet til SSB, noe som for nye tettsteder er en manuell jobb da navnet har lett for å avvike litt. Listene over steder i fylkene er basert på et mer hverdagslig stedsbegrep. En fordel med de listene er at de er stabile i den forstand at de ikke faller ut av lista om de blir litt for små. Dessuten inkluderer de steder som kan ha betydning selv om de ikke også er et tettsted. Dette gjør riktignok at listene er nokså tilfeldige i sitt utvalg av steder. Det er en liten diskusjon om dette på Diskusjon:Liste over steder i Hedmark. Ters 28. nov 2011 kl. 19:03 (CET)