Diskusjon:Sars’ gate (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Sars' gate (Oslo)»)

Sars gate er i nedre del ikke på Sofienberg, men på Tøyen. Da jeg begynte på Lakkegata skole i 1964 lå den på Tøyen, i likhet med Tøyen postkontor, Tøyen fysikalske institutt, osv som lå i Trondheimsveien.

Da t-banen kom, og Tøyen stasjon ble etablert (forøvrig på nederste delen av Kampen), ser det ut til at Tøyen har flyttet seg kraftig østover. Så mye at "kampengutten" Kuppern nå er "tøyengutt", at Albert Nordengen som vokste opp på Kampen, har fått en byste ved blokka han bodde i på Tøyen og at Kampen Janitsjar egentlig heter Tøyen Janitsjar.

Ifølge min far, som vokste opp i Gruegata 22, regnet de Tøyengata som grense mellom Kampen og Tøyen. Altså at Tøyen skole egentlig ligger nederst på Kampen. Dette har selvsagt med det å gjøre at Kampen vs Tøyen omdømmemessig var som dagens Tøyen vs Grünerløkka.

Jeg har ikke redigert artikkelen, avventer diskusjon.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fjohnsen (diskusjon · bidrag) 19. okt. 2014 kl. 17:45 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]