Diskusjon:Sandkollentunnel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Sandkollen tunnel»)

Jeg ser at navnet på artikkelen og tunnelen stemmer med navnet på veiskiltet, men navnet klinger likevel dårlig i mine ører. En skal jo være forsiktig med å "omdøpe" ting, men jeg mener likevel at det rette navnet må være Sandkollen tunnel (altså i to ord) eller Sandkollentunnelen (bestemt form). Noen språk-kverulanter vil kanskje til og med si at det bør hete Sandkolltunnelen. Jeg forandrer ikke noe i artikkelen nå, men jeg lurer på om andre har synspunkter på navnet. --Blue Elf 29. mar 2006 kl.13:49 (UTC)

Lette litt og fant følgende i 204271/Namnekonsulenttenestene_mars2004.pdf:
...
Dette så mykje meir som det i høyringsdokumentet er talande togn om andre sider av offentleg namnerøkt: Rundt om i Nordland fylke ser vi namneskilt som td. «Enghammerentunnel», «Reinhornheiatunnel», «Sandkollentunnel». Då verkar det bortimot surrealistisk at høyringsdokumentet er inne på «en hensiktsmessig skrivemåte på kart, skilt og i register», utan å evaluere ein praksis der skilting blir gjennomførd utan at namnekonsulenttenesta har vore kopla inn. Heller ikkje er evaluert kor ajourførte offentlege namneregister er i praksis.
...
Åpenbart klinger navnet dårlig i flere ører enn dine. Dersom en sammenlikner med andre tunneler i Norge faller det naturligst med Sandkollentunnelen. BjørnN 29. mar 2006 kl.15:55 (UTC)
Er enig i at navnet er elendig, og tenkte på å endre dette når jeg laget artikkelen, men bestemte meg for å holde meg til det som sto på skiltet. Bare flytt artikkelen. Mvh Røed 29. mar 2006 kl.20:33 (UTC)
Flyttet den tilbake, kanskje navnet passer til den lokale dialekta. Om ikke bør de endre navne i virkligheten så kan vi bytte den her.Snurre86 5. sep 2009 kl. 10:09 (CEST)