Diskusjon:Kaos (filosofi)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Kaos»)

Sletting av avsnittet «fysikk»[rediger kilde]

Jeg slettet avsnittet om fysikk fordi det som stod der var feil. Det trengs ikke å erstattes siden begrepet kaos i fysikken er ganske godt dekket av det som står under kaosteori.

Noen klargjøringer:

  • Entropi har ingenting med kaos å gjøre
  • Det finnes faktisk noe som heter molekylært kaos, men det har neppe noen generell interesse. Kort fortalt er det en hypotese om at molekyler kolliderer så sjelden at all informasjon fra tidligere kollisjoner er glemt.

--Jivestgarden 27. apr 2011 kl. 19:51 (CEST)

Sletting av matematikk[rediger kilde]

Jeg slettet «Innen matematikken kan en også finne eksempler på kaos. Dersom en tallrekke ikke har et system eller en algoritme er det umulig å forutsi det neste tallet i følgen. Da er det uorden i rekken, og rekken er dermed kaotisk. Men matematikken ville nok heller beskrevet rekken som tilfeldig enn kaotisk.» Grunnene til slettingen er mange:

  • Kaos er i liten grad et matematisk begrep og det er uklart hva dette i hele tatt prøver å si.
  • En følge og en rekke er to vidt forskjellige ting, og her brukes de som synonymer.
  • En følge «har» ikke en algoritme, den kan beskrives av en.
  • Påstanden om at kaos ikke kan beskrives av algoritmer ekskluderer kaosteori, siden dette typisk beskrives av algoritmer.
  • Den samme påstanden ekskluderer også genererte, tilfeldige tall, som også beskrives av algoritmer.

Jeg forsår også svært lite av det som står under kaosteori (Tror det er snakk om fraktaler), men jeg begynner å bli lei av å slette fra denne artikkelen, så jeg lar det stå.--Jivestgarden (diskusjon) 4. apr 2012 kl. 22:41 (CEST)