Diskusjon:Den julianske kalenderen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Juliansk kalender»)

Flytteforslag[rediger kilde]

Er det noen grunn til at oppslagsordet skal være «Juliansk kalender», ikke «Den julianske kalender»? Kalenderen er omtalt i entallsform i resten av artikkelen. Samme problemstilling gjelder Gregoriansk kalender. – Danmichaelo (δ) 23. okt 2012 kl. 13:25 (CEST)

Nei, la det for all være som det er! Jeg ville aldri funnet på å skrive "den julianske" i søkefeltet; jeg ville bare ha skrevet "juliansk" og sett hvilke forslag Wikipedia kom opp med. Det finnes jo allerede omdirigering fra "Den julianske kalender". Sigurdhu (diskusjon) 1. nov 2012 kl. 16:25 (CET)
Det har ikke noe å si så lenge vi har omdirigeringer. Skriver man «Kalde» i søkefeltet, foreslår søkeboksen «Kalde krigen», som er en omdirigering til «Den kalde krigen». Spørsmålet er hva som er språklig mest korrekt. – Danmichaelo (δ) 1. nov 2012 kl. 19:41 (CET)
Nei, spørsmålet er vel egentlig: Hvilke(t) ord vil leserne søke på? Jeg tror bestemt at det store flertallet vil søke på Juliansk kalender. Det er denne metoden vanlige leksikon bruker også, så dette er leserne vant med.Sigurdhu (diskusjon) 3. nov 2012 kl. 18:26 (CET)
Omdirigeringssider er jo nettopp til for å fange opp former folk kan finne på å søke etter, men som ikke er den mest korrekte. At Store Norske Leksikon, som jeg antar er hva du sikter til som «vanlige leksikon»(?), bruker juliansk kalender kan skyldes at begrepet sorterer under «J» (noe det også kan gjøres hos oss vha. {{DEFAULTSORT:julianske kalender, den}}). Vi trenger ikke forholde oss til fortidens tekniske begrensninger. – Danmichaelo (δ) 3. nov 2012 kl. 22:07 (CET)
Med «vanlige leksikon» mener jeg slike som er trykt på papir. Noen av oss har fremdeles slike i bokhyllen. 8-) Sigurdhu (diskusjon) 5. nov 2012 kl. 16:25 (CET)
Sigurdhu. Et vanlig leksikon trykt på papir er nødt til å legge ordet under Juliansk kalender. Alternativet å legge det under den julianske kalenderen er at man først tar frem leksikon for J, finner frem Juliansk kalender, der det står, se den julianske kalenderen, og man deretter kanskje må finne ett annet bind for å finne oppslaget. Her er det unødvendig. Jeg må si at jeg er halvveis skeptisk til alle «den ... ...» formene, av den enkle grunn at jeg har en følelse av at hele ordet burde settes i bestemt form entall hvis man skal ha den eller det foran, så jeg (men noen andre vet sikkert det, og kunne godt tenkt meg å få høre hva andre mener om saken) er litt usikker på hva som er mest korrekt. Omdirigeringen som er foreslått føles uansett mer naturlig enn oppslaget slik det er nå, så jeg støtter forslaget å flytte til den julianske kalender(en). TorbjørnS (ʦ) 11. nov 2012 kl. 11:32 (CET)

Feil oppslagsfrase[rediger kilde]

Normalt er oppslaget ubestemt entall, og denne ligger på bestemt entall. — Jeblad 31. mai 2018 kl. 21:17 (CEST)[svar]

Enig. Sigurdhu (diskusjon) 19. apr. 2021 kl. 11:45 (CEST)[svar]