Diskusjon:Helligdager i verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Diskusjon:Helligdag)
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne siden er noe utdatert. Jeg foreslår vi oppretter en nye side som er mer generell, ikke for et spesifikt år.

Foreslår også at vi deler dagene, en side med norske, offisielle helligdager og en med andre helligdager/merkedager.

Den norske siden bør vi knyte den opp mot Bevegelige merkedager, og gjerne lignende den svenske Helgdag.

Bør hovedsiden hete Helligdager eller Helligdag? Hva er Wikipedias standard for dette? Noen synspunkter?

VegardDette usignerte innlegget ble skrevet av Vbakke (diskusjon · bidrag) 30. juni 2005 kl. 17.37 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hvis den er en oversikt over helligdager kan den hete Helligdager; er det en forklaring av konseptet helligdag bør den ligge under entallsformen. Det er også mulig å bruke begrepet høytidsdager, ettersom helligdag egentlig er et kirkelig begrep og ikke omfatter offentlige høytidsdager. Cnyborg 30. jun 2005 kl.17:38 (UTC)
Loven og artikkelen omhandler forskjellige begreper og dermed blir artikkelen ikke korrekt. Helligdager/helgedager er i Norge de kirkelige helligdagene/høytidene inkl. søndager og loven tar sikte på å verne om det gudstjenestelige liv og den alminnelige fred på helligdager for å gi høytiden ro og verdighet. Derfor gjelder loven også fra kl 16.00 påske-, pinse- og julaften. Disse forholdene er ikke nevnt i artikkelen. 1. nyttårsdag, 1. og 17. mai som er med i oversikten er ikke helligdager, men «offentlige høytidsdager». Føler ikke at jeg behersker tabellmaler godt nok til å gjøre de nødvendige tilpaningene, men heldigvis gjør andre det. På forhånd takk. 91 10. feb 2007 kl. 23:04 (CET) PS. Gjelder artikkelen Helligdag. 91 10. feb 2007 kl. 23:07 (CET)

Å gi artikkelen et globalt perspektiv høres fint ut, men det vil gjøre artikkelen kaotisk. De åssen det er blitt der det er prøvd.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.88.137.61 (diskusjon · bidrag) 25. mars 2007 kl. 19.38 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helligdager i verden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jul. 2017 kl. 03:42 (CEST)[svar]