Diskusjon:NAVSTAR Global Positioning System

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Anvisningen om systemets virkemåte er upresis og bør forbedres.

Teksten: "Satellittene inneholder meget nøyaktige atomklokker, og på bakgrunn av forskjellen mellom disse kan ..." sier at posisjonen er basert på forskjeller mellom atomklokkene - det er feil. Disse klokkene er meget nøyaktige og synkroniserte.

I utgangspunktet må en motta signaler fra 3 satelitter og selv ha en meget nøyaktig klokke - noe som er økomomisk umulig. Derfor, hvis en mottar signaler fra minst 4 satelitter og har unøyaktig klokke kan mottakeren regne ut flere mulige, omtrentlige, posisjoner avhengig av hvilke satelitter mottakeren velger og sin egen omtrentlige klokke. Ved å juste egen klokke, kan forskjellen mellom disse beregnede posisjonene minimeres og mottakeren har fått en klokke som er synkronisert med et antall satelitters atomklokker.

Hvis en antar at mottaker har tilgang til nøyaktig klokke, vil 2 satelitter føre til at mottaker skal være på to kuleflater samtidig dvs mottaker er på skjæringssirkelen. Med 3 satelitter vil en bestemme to punkt på første skjæringssirkel. Den ene posisjonen vil normalt være utenfor jorden og uten interesse. Med 3 satelitter kan dermed omtrentlig posisjon beregnes. 4. satelitt trenges for å synkronisere mottakers klokke.


Navnet NAVSTAR GPS er feil, systemet har tidligere hatt dette navnet. Men i dag er navnet kun GPS. (Ref. engelsk GPS artikkel) Dette usignerte innlegget ble skrevet av 161.4.82.9 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Global Positioning System. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 03:17 (CEST)