Diskusjon:Flyteterapi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Floating (terapi)»)

Navn på norsk[rediger kilde]

Jeg får ca. 20 treff på Google når jeg søker på "flyteterapi". Er det nok? - Soulkeeper (diskusjon) 30. sep. 2016 kl. 13:25 (CEST)[svar]

"Jeg får ca. 20 treff på Google når jeg søker på "flyteterapi". Er det nok? - Soulkeeper (diskusjon) 30. sep. 2016 kl. 13:25 (CEST)"

Ja, det er nok slik at de fleste bruker det engelske ordet, både på nett og muntlig når floating omtales. Kanskje rett og slett artikkelen bør hete "floating".

Legger ved link til norske medier som omtaler det som floating.

http://www.dn.no/d2/2016/09/08/2046/Helse/lover-avkobling-i-isolert-tank

http://www.aftenposten.no/norge/Flyt-av-deg-stresset-414006b.html Dette usignerte innlegget ble skrevet av Sigbjornhg (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette ser ut til å hete «Flotation restricted environmental stimulation therapy (REST)» Skal det flyttes bør det flyttes til riktig engelsk navn. Siterer fra artikkelen «In a typical flotation REST session, participants are lying in a quiet, dark tank filled with water warmed to skin temperature and saturated with Epsom salts (Mg2SO4).» . Det er i alle fall det navnet som ser ut til å brukes av forskere. Så lenge vi ikke har et norsk navn bør vi bruke et som vi vet er riktig. På engelsk WP bruker de w:en:Isolation tank, men i ovennevnte artikkel skriver de: «The term REST was coined by Suedfeld (1980) as an alternative to the term sensory deprivation.» og jeg har ikke lyst til å bruke sensory deprivation eller floating eller å oversette dette uten flere og solide referanser på at dette har fått et norsk navn. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 23. jan. 2017 kl. 21:11 (CET)[svar]