Diskusjon:Aslak Hætta

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Aslak Jacobsen Hætta»)

Vet man egentlig nøyaktig hvem som drepte Carl Johan Ruth og Lars Johan Bucht? Så vidt jeg vet ble de angrepet av flere mennesker. Har tillatt meg å fjerne påstanden om at Hætta drepte Ruth siden den er uten kilde, men skulle jeg ta feil håper jeg noen retter det fort. Limax

Jeg satte inn igjen en referanse til Ruth, fordi han ble dømt for det drapet og det bør nevnes. Jeg synes forsåvidt at det også godt kan ligge en setning om opprøret der, det er ikke uvanlig at man forklarer veldig kort hva noe er selv om det finnes en utdypende artikkel. Om han virkelig utførte det eller ikke er muligens usikkert, og dette kan sikkert drøftes mer inngående. Cnyborg 31. jan 2007 kl. 18:26 (CET)
Egentlig enig i at det kan stå litt om selve opprøret der. Reagerte mest på den "uencyklopediske" måten teksten var skrevet på, og bestemte meg for å fjerne det siden det var bedre beskrevet i hovedartikkelen om opprøret. Kan sette inn en setning igjen hvis ikke du gjør det først Limax


Fødselsdato og år[rediger kilde]

Etter mine opplysninger var han født 24. januar 1824, og døde 14. oktober 1854 30 år gammel, ikke 28 som det står her.--Harry Wad (HTM) 31. jan 2008 kl. 22:00 (CET)

Interwiki[rediger kilde]

Det forundrer meg at det ikke finnes en interwiki til samisk w? Er det virkelig ikke oppslag på disse personene i samisk w?? krg 15. nov 2010 kl. 00:50 (CET)