Crater (Jemen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krater i midten av 1870-årene.

Seera (arabisk صيرة Ṣīrah), Crater eller Kraytar (arabisk كريتر) er et distrikt i Aden guvernement i Jemen. Det ligger i et krater fra en gammel vulkan i Shamsanfjella. I 2003 hadde distriktet et folketall på 76 723 mennesker.

De siste dagene av det britiske styret i 1967, ble Seera-distriktet fokuset i Aden-krisen, ofte  omtalt som den siste imperiekrigen. Etter at hundrevis av soldater gjorde mytteri i den sørarabiske føderasjonshæren den 20. juni, trakk alle de britiske styrkene seg bort fra kratret. Seera ble okkupet av arabiske soldater, mens britene blokkerte de to inngangene. I juli gikk en britisk infanteribataljon, ledet  av oberstløytnant Colin Mitchell fra Argyll & Sutherland Highlanders, inn i Seera og klarte å okkupere hele distriktet uten tap. Likevel fulgte det dødlege geriljaangrep og britene dro fra Aden mot slutten av november 1967, tidligere enn den britiske statsministeren Harold Wilson hadde planlagt.

Klima[rediger | rediger kilde]

Klimaet i Seera er dominert året rundt av subtropiske høytrykk som gir mye tørr luft og sol. Köppen's klimaklassifisering for stedet er «ørkenklima».[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]