Condensation algoritmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Condensation algoritmen fra Conditional Density Propagation er en algoritme til bruk innen datasyn. Formålet med algoritmen er å kjenkjenne objekter ved hjelp av et kamera og kunne følge disse objektene når det beveger seg rundt i et rotete og uoversiktlig område. Å kunne følge (track) ting som f.eks en bil som beveger seg på en vei eller en gjenstand som flytter seg i skjermbildet når kameraet beveger seg, er et grunnleggende problem innen datasyn.

Å skille ut pikslene i bildet som utgjør akkurat dette objektet er første steg i å identifisere hva objektet er, og dermed et grunnlag for bildegjenkjenning. Dette er en vanskelig oppgave og Condensation er en algoritme som prøver å angripe dette problemet.

Algoritmen ble beskrevet av Isard og Blake i 1998. Et interessant aspekt ved den er at den tar ikke inn hver eneste pixel som innputt. Isteden velges piksler fra bildet tilfeldig og bare noen av disse blir behandlet. Algoritmen jobber med flere "hypoteser" om hvor forskjellige ting beveger seg, disse med varierende sannsynliget. Sannsynlighetsaspektet ligger i bunnen fra pikslene velges ut.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]