Blacksmith Institute

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Blacksmith Institute er en privat organisasjon som ble etablert i 1999 i New York. Formålet til organisasjonen er å besiktige graverende miljøforurensere. De samarbeider med ikke-statlige organisasjoner og enkelte regjeringer. De har strategisk, teknisk og finansiell støtte til forføyninger ved at de besørger sponsorer for sine eksperter til å løse disse samfunnsproblemene.

Navnet til instituttet kommer fra det engelske ordet for grovsmed, siden de tidligere utførte det skitneste arbeidet og også det nyttigste ved at de laget nyttige gjenstander.

I november 2003 begynte instituttet sitt Polluted Places Initiative for å identifisere sterkt forurensede områder i verden. Over en online nominering blir ennå ukjente steder identifisert. Disse blir så overprøvd og rapportert. Deretter blir det tatt kontakt med regjeringen stedlige bedrifter og lokale interesseorganisasjoner.

Den 18. oktober 2006 offentliggjorde instituttet ei liste over verdens mest forurensede områder. På forhånd var 300 områder undersøkt og derav ble de 10 dårligste formidlet. Den verdensomspennende forurensningen gjør mennesker syke og er i listen oppført å ha forårsaket inntil 20 % av dødsfall, ifølge instituttets direktør Richard Fuller.

Stedene ble ikke rangert; det var ille nok å være med på listen; man ønsket ikke i tillegg å vise at disse byene var de dårligste.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]