X-Bow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Installasjonsfartøyet «Island Constructor» er et offshorefartøy med X-Bow

X-bow er en baugtype utviklet av Ulstein Design & Solutions et selskap under Ulstein Group, der baugen er vendt innover, mot akteren, slik at en båt med X-bow vil være lengst ved vannlinjen. I prinsippet vil en slik baug ha større oppdrift foran enn konvensjonelle skrog (skip).

Skroget håndterer hard sjø bedre enn vanlige skrog ved at den ekstra oppdriften denne formen gir vil gjøre slik at baugen flyter over møtende bølger, som de konvensjonelle skrog måtte bryte igjennom. Dette gir mindre akselerasjon i baugen og dermed en mer behagelig reise for mannskapet samt at mindre motstand vil gi et redusert drivstoff-forbruk.

Konseptet er utviklet av Øyvind Gjerde Kamsvåg, som gikk ut fra Marin teknikk, NTNU i 1996 og baugen ble anerkjent som «Årets Ingeniørbragd» i 2005.

X-BOW ble første gang tatt i bruk på et skip i mai 2006, ved byggingen av AHTS-skipet (Ulstein AX104) med navn MS «Bourbon Orca», som idag opererer for Norsk Hydro/Statoil fra Mongstad.

De første flaggskipene ble bygget ved eget verft, men totalt har Ulstein Group solgt cirka 50 design med X-bow, og 36 x-bow-skip er til nå i drift. Designet er solgt til flere ulike rederier og for bygging ved verft i Kina, Spania, Dubai og Brasil i tillegg til Ulstein Verft i Norge. Ulstein Verft har til nå bygd MS «Bourbon Orca», PSV-skipene MS «Bourbon Mistral» og MS «Bourbon Monsoon» av typen Ulstein PX105, fire konstruksjonsskip av typen SX121 til Eidesvik Offshore, Island Offshore, og Marine Subsea (sistnevnte rederi ble nedlagt og de to skipene ble senere solgt til DOF og Island Offshore), to seismikkskip av typen SX120 Eidesvik Offshore i fellesskap med CGGVeritas, to PSV-fartøyer av typen PX105 til Remøy Shipping, to seismikkskip av typen SX134 til Polarcus, og to PSV-er av typen PX121 til Blue Ship Invest, samt flere av denne typen i ordre. I tillegg kommer et offshore konstruksjonsskip av typen SX148 for Eidesvik/Subsea 7 og et subseaskip av typen SX121 for GC Rieber Shipping. Designene av X-BOW-fartøyer omfatter i hovedsak offshore/oljesektoren (konstruksjon, seismikk, PSV, ankerhåndtering), men det er også designet x-bow-fartøyer innen områdene tungløft/drill (heavy offshore). Flere av X-BOW-skipene har blitt nominert eller blitt utnevnt til Ship of the Year.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:X-Bows – bilder, video eller lyd