Wikipedia:Dugnadskontor/Rydde i datoartiklene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rydde i datoartiklene[rediger kilde]

Lagt inn av: 3s 21. apr 2011 kl. 23:15 (CEST)
Jeg vil sette igang med å rydde i artiklene for de ulike datoene. Først og fremst mener jeg vi trenger å rydde vekk en del folk som ikke er viktige nok til å stå oppført på de ulike dagene. det er en tendens til at folk fører inn fotballspillere, musikere, skuespillere osv som ikke har stor nok betydning til at de bør stå på en slik liste; listen mister da sin verdi som en database for de viktigste hendelsene, fødslene og dødsfallene på den aktuelle dagen. Artiklene finner i Kategori:Dager i året

10.66% fullført (39 av 366)


Dager som er ferdig[rediger kilde]

Januar[rediger kilde]

Februar[rediger kilde]

Mars[rediger kilde]

April[rediger kilde]

Mai[rediger kilde]

Juni[rediger kilde]

Juli[rediger kilde]

August[rediger kilde]

September[rediger kilde]

Oktober[rediger kilde]

November[rediger kilde]

Desember[rediger kilde]

Diskusjon om kriterer[rediger kilde]

(Diskusjon på Tinget:[1])

Når jeg rydder blir det nok litt tilfeldig hvem som blir igjen og ikke. Generelt henger det nok også sammen med hvor mye som står fra før. Fof fotballspillere prøver jeg å kun ha med de som har betydd svært mye for norsk eller internasjonal fotball. Dvs at noen landskamper ikke holder. Det samme gjelder golfere, snookerspillere, skiløpere og alle andre idrettsutøvere. Disse bør være svært gode over lang tid for å være med. OL-gull/VM-gull/Verdenscup osv. Når det gjelder skuespillere lar jeg stort sett Oscarvinnere bli igjen, og tilsvarende viktige for norsk film. Forfattere med viktige priser lar jeg står, og politikere i riksverv. Ellers andre relevante folk.

Tanken min er at flere middels viktige folk tar vekk fokuset fra de som faktisk er viktige i en slik liste. Skal artiklene om datoene fungere, må kun de viktigste fødslene, dødsfallene og hendelsene stå. Ellers drukner alt i mengden. Ser man på årene fram mot 1970 er det ofte tiår, kanskje hundreår mellom hver fødsel. Slik mener jeg det ideelt sett også bør vere etter 1970, men jeg ser at vi nok må ha litt mildere kriterier her.

Jeg tar gjerne imot innspill på om jeg er for streng/snill i ryddingene mine. 3s 3. mai 2011 kl. 23:06 (CEST)[svar]

Kan da tipse om Diskusjon:29. mai. Jeg skrev selv et innlegg i går, som jeg ikke har fått svar på, men siden har også et fem år gammelt innlegg fra en annen bruker, som ikke er blitt besvart og like aktuelt ennå, det er et godt innlegg. Jeg er opptatt av en del ting - som at det skal være komma eller annen type skille i avsnittet «Navnedag», og at avsnittet «Helligdager» skal være skjult på dager hvor det ikke er oppgitt noen nhelligdager. Kronny 9. mai 2011 kl. 15:46 (CEST)at i tille[svar]

En ting jeg merker meg er at i tillegg til en overflod av fotballspillere, er det en voldsom registrering av norske skipsforlis. Små og store. Mye av dette er nok helt klart relevant, men er alt det? 3s 1. jun 2011 kl. 20:33 (CEST)

Bare et tips: Det er som regel klar sammenheng mellom en datoartikkel og en årstallsartikkel. Noe som har skjedd en dato et år er som oftest nevnt begge steder. Derfor bør også årstallsartikler ryddes. Se f.eks. avsnittet «fødsler» i artikkelen 1985 - det er stort sett en lang liste av idrettsutøvere og musikere, deriblant Idol-deltakere. Kronny 30. sep 2011 kl. 00:23 (CEST)