Wikipedia-diskusjon:Liste over alminnelig hyperkorreksjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er rett?[rediger kilde]

Er det det som står i parentes som er korrekt, eller det som ikke står i parentes? Eller er kanskje begge former tillatt? OPus- (Disk.|Bidrag) 25. apr 2006 kl.06:27 (UTC)

Begge de oppførte formene av ordene nedenfor er tillatt, enten på bare offisielt bokmål, bare riksmål eller både offisielt bokmål og riksmål. Slik jeg oppfatter det, er poenget med denne listen at vi skal unngå frem- og tilbakerettelser mellom ordformene nedenfor (annet enn for å sikre konsistent bruk av ordformer innenfor én og samme artikkel). Ståle 25. apr 2006 kl.08:21 (UTC)

Bruk av parantes[rediger kilde]

Slik ordene listes nå er det nokså uklart. Det er ikke definert noe sted hva som skal stå i parantes og ikke. Jeg foreslår at alle korrekte skrivemåter vises med uthevet skrift (slik det gjøres i listen over skrivefeil) og at alle feilaktive – dvs hyperkorrigerte – ord vises med overstrykning. Da blir listen mye lettere å forstå. --Mollerup 3. jan 2008 kl. 15:24 (CET)

Siden det ikke har kommet noen motforestillinger på dette, så innfører jeg dette nå. --Mollerup 16. feb 2008 kl. 11:22 (CET)